Βαριές κατηγορίες«καίνε»τον Νικολά Σαρκοζί-Ο πρόεδρος που σταμάτησαν να αγαπούν οι Γάλλοι και ο μοναδικός… άσος στο μανίκι του

Κοινοποίηση:
sarkozi

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας τέθηκε υπό κράτηση  και ανακρίθηκε λόγω υποψιών ότι στην προεκλογική εκστρατεία του 2007 δέχτηκε οικονομική βοήθεια από το καθεστώς Καντάφι.

Ελεύθερος αφέθηκε, μετά από σχεδόν δύο ημέρες κράτησης, ο πρώην προέδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, σύμφωνα με πληροφορίες του γαλλικού ενημερωτικού σταθμού BFMTV.

Ο κ. Σαρκοζί τέθηκε υπό κράτηση και ανακρίθηκε λόγω υποψιών ότι στην προεκλογική εκστρατεία του 2007 δέχτηκε οικονομική βοήθεια από τον τότε δικτάτορα της Λιβύης, Μουαμάρ Καντάφι.

Οι αρμόδιοι δικαστές θα πρέπει πλέον να αποφασίσουν εάν θα δώσουν συνέχεια στην έρευνα σε βάρος του κ. Σαρκοζί, ο οποίος υπηρέτησε στο Ελιζέ ανάμεσα στο 2007 και το 2012.

Η γαλλική Αστυνομία έχει ανακρίνει και τον Μπρις Ορτεφέ, πρώην υπουργό και στενό σύμμαχο του κ. Σαρκοζί.

Ούτε ο Σαρκοζί ούτε οι δικηγόροι έχουν σχολιάσει δημοσίως την κράτησή του. Ο 63χρονος πρώην πρόεδρος έχει χαρακτηρίσει ωστόσο στο παρελθόν τις κατηγορίες αυτές «γελοίες» και «προϊόν χειραγώγησης».

Η υπόθεση ξέσπασε το 2012 αφότου ο ιστότοπος Mediapart δημοσίευσε σημείωμα που αποδίδεται στον Μούσα Κουσά, πρώην επικεφαλής των υπηρεσιών εξωτερικών πληροφοριών της Λιβύης, που υπονοεί λιβυκή χρηματοδότηση της προεκλογικής εκστρατείας Σαρκοζί.

Ο Σαρκοζί είναι ο πρωταγωνιστής ιστοριών προς τέρψιν του αναγνωστικού κοινού μέσα από τα περιοδικά και στα μάτια του κοινού έχει μόνο μία κάρτα ατού: τη σύζυγό του Κάρλα Μπρούνι. Μία σταρ που η Γαλλία δεν ξεχνά και που εκτιμά, μεταξύ άλλων, για την πίστη της: γιατί δεν έφυγε ούτε λεπτό από δίπλα του στην περίοδο του κινδύνου και παρέμεινε πιστή στο σύζυγό της.

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: