ΑΦΟΡΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΣ ΜΑΣ!!! Μην αμελήσετε να το διαβάσετε! Τι αλλάζει για επιχειρήσεις και επαγγελματίες με το νέο Ε3 της εφορίας…

Κοινοποίηση:
4

Ένα νέο εργαλείο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής φιλοδοξεί να κάνει το έντυπο πληροφοριακών στοιχείων επιχειρήσεων και ελευθέρων επαγγελματιών Ε3 το υπουργείο Οικονομικών. Με τη νέα μορφή της σχετικής φόρμας που θα κληθούν να συμπληρώσουν οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις το 2018 για τη φετινή χρήση θα βρεθούν αντιμέτωποι με νέους κωδικούς και πίνακες.

Ειδικότερα, από τα δεδομένα που θα δηλώνουν οι φορολογούμενοι που έχουν εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα θα προκύπτουν συγκεντρωτικά στοιχεία για το μέσο όρο των δαπανών που πραγματοποιούν συνολικά αλλά και κατά κατηγορία ανάλογα με τον κλάδο στον οποίο δραστηριοποιούνται.

Επιπλέον, πρόκειται να γίνουν υπολογισμοί και με βάση το είδος των δαπανών που πραγματοποιεί κάθε επαγγελματικός κλάδος όπου, στη συνέχεια, θα κληθούν για φορολογικό έλεγχο όσοι αποκλίνουν σημαντικά από τους σχετικούς μέσους όρους.

Στις περιπτώσεις που θα πιστοποιείται από τον έλεγχο ότι ο φορολογούμενος σκοπίμως “φούσκωσε” τις δαπάνες του τότε θα του επιβάλλονται όλες οι κυρώσεις που προβλέπονται για φοροδιαφυγή, δηλαδή πρόσθετοι φόροι, προσαυξήσεις και πρόστιμα.

Βασική στόχευση των ελέγχων θα είναι ο εντοπισμός κυρίως εικονικών τιμολογίων που λαμβάνουν επιχειρήσεις και επαγγελματίες προκειμένου να συμπιέζουν τεχνητά τα φορολογητέα τους έσοδα και έτσι να γλιτώνουν φόρο εισοδήματος.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: