Αφιλεγόμενη ΜΕΛΕΤΗ: “Η κολύμβηση κάνει το αντιηλιακό σας τοξικό, προκαλώντας καρκίνο και στειρότητα!”

Κοινοποίηση:
sun

Όταν τα λένε οι ακτιβιστές, το αποκαλούν θεωρία συνωμοσία. Όταν τα λένε οι επιστήμονες, τότε είναι μελέτη. Καλώς τους και άργησαν…

Η κολύμβηση μπορεί να μετατρέψει το αντιηλιακό σας τοξικό! Η ένωση που χρησιμοποιείται στις προστατευτικές λοσιόν καθίσταται θανάσιμη όταν αντιδρά με το χλώριο και τον ήλιο, αυξάνοντας τον κίνδυνο καρκίνου

Μην πηγαίνετε κολύμπι όταν φοράτε αντηλιακό – εκτός αν θέλετε καρκίνο, γράφει η dailymail.co.uk.

Μια ένωση που χρησιμοποιείται στις προστατευτικές λοσιόν καθίσταται τοξική όταν αντιδρά με το χλώριο και την υπεριώδη ακτινοβολία, σύμφωνα με τους ερευνητές.

Η avobenzone θεωρείται ο πιο δημοφιλής αναστολέας του ήλιου στον κόσμο λόγω της ικανότητάς του να απορροφά το ηλιακό φως σε διαφορετικά μήκη κύματος – αποτρέποντας τη βλάβη του δέρματος.

Ωστόσο, οι Ρώσοι επιστήμονες υποδεικνύουν ότι η ένωση φιλτραρίσματος της υπεριώδους ακτινοβολίας σχηματίζει τοξίνες που προκαλούν καρκίνο όταν εκτίθεται σε ένα μείγμα ηλίου και χλωριωμένου νερού.

Αλδεΰδες, φαινόλες και χλωριωμένα ακετυλοβενζόλια δημιουργήθηκαν σε πειράματα που προσομοιάζουν κολυμβητές που φορούν αντηλιακό.

Τα τελευταία δύο θεωρούνται εξαιρετικά τοξικά και συνδέονται στενά με θανατηφόρους όγκους και στειρότητα, λένε οι εμπειρογνώμονες του Lomonosov State University.

Ενώ μια μελέτη νωρίτερα φέτος υπονοούσε ότι οι αλδεΰδες μπορούν να αυξήσουν τον κίνδυνο καρκίνου καθώς παρεμποδίζουν τον φυσικό μηχανισμό επανόρθωσης του σώματος.
Μια ένωση που χρησιμοποιείται σε αντιηλιακό γίνεται τοξική όταν αντιδρά με χλώριο και υπεριώδη ακτινοβολία, οι ερευνητές έχουν ανακαλύψει

Μια ένωση που χρησιμοποιείται σε αντιηλιακό γίνεται τοξική όταν αντιδρά με χλώριο και υπεριώδη ακτινοβολία, ανακάλυψαν οι ερευνητές
«Μεταμορφώνεται στο νερό»

Ο επικεφαλής συγγραφέας Δρ Albert Lebedev δήλωσε: «Με βάση τα πειράματα θα μπορούσε κανείς να συμπεράνει ότι μια γενικά ασφαλής ένωση μετατρέπεται στο νερό και σχηματίζει πιο επικίνδυνα προϊόντα.

«Παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν ακριβή τοξικολογικά προφίλ για τα πλέον εδραιωμένα προϊόντα, είναι γνωστό ότι τα ακετυλοβενζόλια και οι φαινόλες, ιδιαίτερα τα χλωριωμένα, είναι αρκετά τοξικά.

«Η μελέτη των προϊόντων μετασχηματισμού οποιουδήποτε δημοφιλούς καλλυντικού είναι πολύ σημαντική, καθώς συχνά αποδεικνύεται πολύ πιο τοξική και επικίνδυνη.

«Κατ ‘αρχήν, βασιζόμενοι σε τέτοιες έρευνες, θα μπορούσαμε να επιτύχουμε αποτελέσματα που θα μπορούσαν να περιορίσουν ή ακόμη και να απαγορεύσουν τη χρήση ενός ή άλλου προϊόντος και να διατηρήσουν την υγεία εκατομμυρίων ανθρώπων».

Πώς διεξήχθη η μελέτη;

Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν μια τεχνική σάρωσης που ονομάζεται φασματομετρία χρωματομάζας για να κάνουν τα ευρήματά τους, που δημοσιεύονται στη Chemosphere.

Αυτή η τεχνική, σε εργαστηριακά κύτταρα, επιτρέπει την ακριβή ανάλυση των πιο περίπλοκων μιγμάτων χημικών ενώσεων.

Για τη μελέτη, προσομοίωσαν την πραγματική κατάσταση όταν ένα αντηλιακό, που εφαρμόζεται στο δέρμα ενός κολυμβητή, έρχεται σε επαφή με το νερό της πισίνας.

Τα χημικά φίλτρα υπεριώδους ακτινοβολίας, όπως το avobenzone, λέει το δημοσίευμα απορροφούν υπεριώδη ακτινοβολία λόγω των ιδιομορφιών των δομών τους.

Η ίδια η ουσία είναι ασφαλής.

Εκτός από το ότι είναι κοινά στο αντηλιακό, χρησιμοποιούνται επίσης σε ορισμένα προϊόντα προσωπικής φροντίδας, όπως μακιγιάζ, ενυδατικά και βάλσαμα για τα χείλη.

Η Dr. Emma Wedgeworth, εκπρόσωπος του British Skin Foundation, δήλωσε στο MailOnline: «Είναι πολύ σημαντικό να συνεχίσουμε να εξετάζουμε τις χημικές ουσίες που χρησιμοποιούμε στο δέρμα, οπότε αυτό σίγουρα πρέπει να εξεταστεί πολύ προσεκτικά.

«Είναι πάντα δύσκολο να γνωρίζουμε πόσο συναφή είναι τα εργαστηριακά ευρήματα στο σενάριο πραγματικής ζωής, γιατί συχνά οι μελέτες συγκεντρώσεων είναι πολύ διαφορετικές από τις συγκεντρώσεις στις οποίες μπαίνουμε στην πραγματική ζωή.

«Ωστόσο, γνωρίζουμε με βεβαιότητα ότι η έκθεση στον ήλιο συνδέεται με τους καρκίνους του δέρματος και ότι το αντηλιακό, ως μέρος της ασφαλούς ηλιακής συμπεριφοράς, μπορεί να συμβάλει στη μείωση των κινδύνων καρκίνου του δέρματος.

«Συνεπώς, θα ήθελα να παροτρύνω τους ανθρώπους να μην έχουν άμεσες αντιδράσεις και αρχίσουν να αποφεύγουν εντελώς το αντηλιακό», λέει η “ειδικός”, ξεχνώντας ότι, εκτός από τους κινδύνους που κρύβουν τα αντιηλιακά όταν δεν είναι 100%, κρύβεται και η έλλειψη βιταμίνης D, από την οποία υποφέρουν πάρα πολλοί λόγω της μεγάλης προπαγάνδας της καθημερινής χρήσης αντιηλιακών φίλτρων.

πηγή: Κίνημα Επιβιώνουμε, http://nea.allnewz.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Πριν λίγο καιρό είχα γράψει κάτι για το θέμα με τον Ήλιο…

    Κάποτε παίζαμε πολλές ώρες στον ήλιο κ τώρα δεν αντέχουμε…
    Μήπως το σύστημα κατάστρεψε το όζον με το HAARP, αεροψεκασμούς, κ ότι άλλο μπορεί να δημιούργησε αυτή την κατάσταση…?
    Πλέον ο ήλιος είναι επικίνδυνος αν καθόμαστε πολύ ώρα, από την άλλη πρέπει να μας βλέπει ο ήλιος …Όσο κ να κατάστρεψαν το όζον, υπάρχει κάτι Ελληνικό που όλα τα προστατεύει, Παν Μέτρον Άριστον…
    Προσωπικά προσπαθώ να προστατεύσω το δέρμα μου, αλλά να με βλέπει κ λίγο ο ήλιος …Προσπαθώ να μη κάθομαι καθημερινά παραπάνω από μια ώρα στον ήλιο, αποφεύγω το αντηλιακό, αλλά το χρησιμοποιώ περίπου μετά από μια ώρα σε περιπτώσεις που αναγκάζομε να κάτσω παραπάνω από το όριο της μιας ώρας…

Comments are closed.