Αυτό και αν δεν το περιμέναμε! Στην πρώτη θέση στην Ευρώπη κατέχει η Ελλάδα στους φόρους – Στοιχεία που ΣΟΚΑΡΟΥΝ

Κοινοποίηση:
φορολογια

Πανευρωπαϊκό στους πιο σκληρούς φόρους παίρνει η Ελλάδα – Νέα σοκαριστικά στοιχεία!Παράδεισος των φόρων έχει καταστεί η Ελλάδα, η οποία πλέον μετράει υπέρογκα έσοδα αποκλειστικά και μόνο από φόρους, έχοντας ωθήσει χιλιάδες επί χιλιάδων επιχειρηματίες να αποχωρήσουν από την χώρα μας.

Είναι ενδεικτικό πως η Σοβιέτ Ελλάδα «σουλατσάρει» στην πρώτη θέση με τις χώρες της Ε.Ε. που έχουν αυξήσει ή αντίστοιχα μειώσει τους φορολογικούς τους συντελεστές τα τελευταία χρόνια.

Η πρώτη φορά αριστερά που ήρθε στα πράγματα στις αρχές του 2015, το μόνο που έκανε ήταν να επιδεινώσει μία ήδη οικτρή κατάσταση στον οικονομικό τομέα, οδηγώντας σε οικονομική αφαίμαξη εκατομμύρια επιχειρήσεις και νοικοκυριά.

Τα στοιχεία της Eurostat, πέρα από κάθε πολιτική υπόσχεση και παραφιλολογία, λένε την ωμή αλήθεια:

Πιο συγκεκριμένα, η Ελλάδα εμφάνισε τη μεγαλύτερη άνοδο από όλες τις χώρες με αύξηση ύψους 2.3% μεταξύ του 2015 και 2016 , με το ύψος της φορολογίας σε δισ ευρώ πάντα σε αναλογία με το ΑΕΠ , να αυξάνεται επίσης από 39,8% το 2015 σε 42,1% το 2016!!!

Όλα αυτά εν μέσω μίας….σκληρής διαπραγμάτευσης που έκανε η αριστερή συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ εκείνη την περίοδο, καθώς επίσης και της υπογραφής του τρίτου μνημονίου-συμφωνίας με τους δανειστές.

Ενδεικτικό είναι πως η Ισπανία, μία χώρα η οποία βρισκόταν σε επίσης εξαιρετικά δεινή οικονομική θέση τα προηγούμενα χρόνια, άρχισε να μειώνει τους φόρους της (βλ.πίνακα), την ώρα που στην Ελλάδα η….επαναστατική αριστερά έβγαινε πανηγυρικά στις εκλογές με σύνθημα την «ελπίδα»!

Στην περίπτωση μάλιστα της διετίας 2017-2018, μία αντίστοιχη έρευνα είναι πολύ πιθανό πως θα βγάζει και πάλι «πρωταθλήτρια» την Ελλάδα στους φόρους, ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς τα…προαπαιτούμενα του 3ου και 4ου μνημονίου που θα εφαρμοστούν από το 2018 και έπειτα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: