Αυτό είναι το κράνος «επιστημονικής φαντασίας» για μοτοσικλετιστές!!!

Κοινοποίηση:
krani-crosshelmet

Βγαλμένο από σελίδες κόμικ με υπερήρωες ή ιστορία επιστημονικής φαντασίας φαντάζει ότι είναι το CrossHelmet: Ένα κράνος για μοτοσικλετιστές που ενσωματώνει σειρά τεχνολογιών οι οποίες ανανεώνουν ριζικά την όλη έννοια του κράνους.

Όπως αναφέρει το Mashable, το συγκεκριμένο κράνος – οι δημιουργοί του απευθύνονται στο κοινό για να συγκεντρώσουν χρηματοδότηση, μέσω της γνωστής υπηρεσίας crowdfunding, Kickstarter – διαθέτει μια οπίσθια κάμερα η οποία βελτιώνει σημαντικά το οπτικό πεδίο του αναβάτη, παρέχοντάς του εικόνα για το τι συμβαίνει πίσω του μέσω ενός ειδικού διαφανούς HUD στην προσωπίδα του κράνους. Επίσης, το HUD (heads-up display) αυτό του προβάλλει πληροφορίες GPS για καλύτερη πλοήγηση, και ακόμα και καιρικά δεδομένα.

Το κράνος συνδέεται με άλλες ηλεκτρονικές συσκευές του χρήστη μέσω Bluetooth, έτσι ώστε να μπορεί ο κάτοχός του να προβαίνει σε κλήσεις, να ζητά οδηγίες από ψηφιακούς βοηθούς ή ακόμα και να ακούει μουσική μέσω αυτού. Επίσης, ειδική λειτουργία (CrossSound) στη συνοδευτική εφαρμογή επιτρέπει στον χρήστη να ελέγχει το επίπεδο του ήχου στο υπόβαθρο. Όλες οι Bluetooth λειτουργίες ελέγχονται μέσω του πάνελ αφής του κράνους, για να μη χρειάζεται ο αναβάτης να ασχοληθεί με τις ίδιες τις συνδεδεμένες συσκευές.

«Οι μοτοσικλέτες έχουν εξελιχθεί γρηγορότερα από τα κράνη. Το CrossHelmet φέρνει τεχνολογία αιχμής σε ένα είδος ασφαλείας που έχει μείνει στάσιμο για χρόνια. Το προϊόν μας συνδυάζει ενσωματωμένη heads-up display με όραση 360 μοιρών, διαχείριση ήχου και Bluetooth λειτουργίας για τους αναβάτες. Είναι το πιο έξυπνο κράνος μοτοσικλέτας που έχει υπάρξει ποτέ» γράφουν οι δημιουργοί του στη σελίδα τους στο Kickstarter.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: