Αυτός είναι ο νέος “αριστερός” ΚΟΚ!! Τι αλλάζει σε παραβάσεις και πρόστιμα!

Κοινοποίηση:
9

Κατατέθηκε το βράδυ της Πέμπτης στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) και σύμφωνα με όσα προβλέπει, οι παραβάτες θα τιμωρούνται πιο αυστηρά απ’ ό,τι μέχρι σήμερα.

Τι ισχύει για τα πρόστιμα

Ο νέος ΚΟΚ θα προβλέπει μείωση 40% σε όλα τα πρόστιμα, αλλά τριπλάσια προσαύξησή τους με εισοδηματικά κριτήρια.

Αυστηρό θα είναι το πρόστιμο και για τους οδηγούς που θα εξακολουθήσουν να έχουν μερικές κακές συνήθειες, όπως η χρήση κινητού, η έλλειψη κράνους και ζώνης ασφαλείας, η στάθμευση σε ράμπες ή η παρεμπόδιση της διάβασης των ατόμων με αναπηρία και η χρήση της λωρίδας έκτακτης ανάγκης στους αυτοκινητοδρόμους.

Οι παραβιάσεις θα διαχωρίζονται σε τρεις κατηγορίες, χαμηλής, μεσαίας και υψηλής επικινδυνότητας, και αναλόγως της διαβάθμισης θα υπάρχει και το αντίστοιχο πρόστιμο.

Προβλέπονται επίσης και δύο πρόσθετες κατηγορίες: Της πολύ υψηλής συχνότητας και της αντικοινωνικής συμπεριφοράς. Και στις δύο θα αφαιρείται η άδεια οδήγησης για 60 ημέρες.

Στις παραπάνω, λοιπόν, παραβάσεις (πλην των προσπεράσεων φορτηγών, που η ποινή ορίζεται σε 30 μέρες χωρίς αφαίρεση πινακίδων την πρώτη φορά) προβλέπονται μηδενικά πρόστιμα, αλλά διοικητικά μέτρα, που είναι η αφαίρεση διπλώματος και πινακίδων για 60 ημέρες.

Ποιες παραβάσεις εξαιρούνται

Από την παραπάνω κατηγορία θα εξαιρούνται οι σοβαρές παραβάσεις, όπως η κατανάλωση αλκοόλ, η παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη, οι διατάξεις για τον τρόπο προσπέρασης οχημάτων κ.λπ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Βλακείες του τσύριζα. Αντί αν φτιάξουν δρόμους της προκοπής και λεντ φανάρια για να είναι ορατά εύκολα, βάζουν πρόστιμα και κωλόμπατσους παντού για να μαζεύουν λεφτά.

  2. Το μόνο λογικό στον Νέο Κ.Ο.Κ είναι η αύξηση του κατώτερου ορίου ταχύτητας στά 70km/h στίς εθνικές οδούς καί οδούς ταχείας κυκλοφορίας!.

Comments are closed.