ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ! Βρήκαμε το φουστάνι που φόρεσε η δασκάλα στην παρέλαση! (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
foustani-620x330

Το φόρεμα με τη χρυσή λεπτομέρεια που φόρεσε η δασκάλα στη μαθητική παρέλαση του Ναυπλίου, ανακαλύψαμε στο κατάστημα Lace στη Μεταμόρφωση.

Πρόκειται για ένα σπάνιο και εξαιρετικό φόρεμα σε στενή γραμμή, που προβλήθηκε πέρσι με τη φράση: «A dress to remember» (Ένα φόρεμα για να θυμάστε).

A dress to remember

Παρά τις αντιρρήσεις μέρους του κόσμου από τα κοινωνικά δίκτυα και τις κριτικές ορισμένων site, οι άνθρωποι της μόδας θεωρούν σωστή την επιλογή της εκπαιδευτικού.

Για παράδειγμα ο γνωστός Γιάννης Τσεκλένης έγραψε: «Έγραψα κάπου με γνώση, αν μου επιτρέπεται …(τρίτο πρόσωπο ενικού) για την δασκάλα, ότι την βρήκα σωστά ντυμένη …το μήκος του φορέματος είναι μακρύτερο κατά 20 πόντους από τα μίνι των μαθητριών γυμνασίων και λυκείων. Η μπορντούρα με Lyrex δεν το καθιστά βραδυνό. Όλες οι παραδοσιακές ενδυμασίες με χρυσοκλωστές είναι κεντημένες. Ελληνοφέρνει αρκετά, τόσο που αν ήταν μακρύτερο θα μπορούσε να είναι Design Zeus+Dione οπότε θα είχε βγει εδώ αντί για εμένα να το υπερασπιστεί η αγαπητή μου φίλη Μαρέβα».

Γιάννης Τσεκλένης για δασκάλα

Το κομψό ντύσιμο της δασκάλας στην παρέλαση του Ναυπλίου έγινε αντικείμενο συζήτησης στα social media ανήμερα της Εθνικής Επετείου του ΟΧΙ. Παράλληλα με αφορμή τη συζήτηση για που άνοιξε αναπτύχθηκαν διάφορες σκέψεις και προβληματισμοί για τις παρελάσεις.

Να σημειωθεί ότι η κα Ιφιγένεια Γουγουτσά, θεωρείται από τις άριστες εκπαιδευτικούς στα σχολεία του Ναυπλίου. Και η ίδια εξεπλάγει για τον ντόρο που έγινε λόγω της εμφάνισής της στην παρέλαση. Όπως δήλωσε στο ενημερωτικό πόρταλ: «Ούτε καν το φανταζόμουν ότι ο κόσμος θα ασχολείτο με τι φόρεμα έχω επιλέξει να βάλω στην παρέλαση. Είναι αδιανόητο».  Επισημαίνει δε ότι κάθε χρόνο, σε κάθε μαθητική παρέλαση φροντίζει να δίνει το παρόν, διότι πιστεύει πως έτσι τιμά τους ήρωες που θυσιάστηκαν για την ελευθερία της Ελλάδας.

«Είμαι μια εκπαιδευτικός που πάντα θέλω να τιμώ τους ήρωες και να είμαι πάντα παρούσα στις μαθητικές παρελάσεις» τονίζει.

Ιφιγένεια Γουγουτσά

Η εκπαιδευτικός στις δηλώσεις της επισημαίνει ότι το να είναι κάποιος δάσκαλος είναι ένα κοινωνικό λειτούργημα. «Διαμορφώνει προσωπικότητες και σφυρηλατεί ανθρώπους».

Και καταλήγει η Ιφιγένεια Γουγουτσά:  «Η συμμετοχή λοιπόν σε μια εθνική παρέλαση όπως αυτή της 28ης Οκτωβρίου γεμίζει με υπερηφάνεια τους μαθητές που παρελαύνουν αλλά και τους δασκάλους που τους συνοδεύουν. Ζούμε σε μια εποχή που το φαίνεσθαι επικρατεί έναντι του είναι. Σε μια κοινωνία που τα μέλη της είναι πιο εύκολο να κρίνουν βάσει της εικόνας παρά του χαρακτήρα. Άλλωστε σε όλους μας είναι γνωστή η λαϊκή ρήση που λέει ότι «τα ράσα δεν κάνουν τον παπά».

Ιφιγένεια Γουγουτσά
anagnostis.org

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Οι χρυσοκεντημένες παραδοσιακές ενδυμασίες, Τσεκλένη, έφταναν μέχρι τον αστράγαλο και δεν είχαν καμία σχέση με τα χρυσοκέντητα ξέκωλα και ξέβυζα … Αυτό έλειπε να μας πεις τώρα, ότι η δασκάλα φόρεσε στολή “Αμαλίας” για να είναι μέσα στο πνεύμα της Επετείου …
    Να σε ρωτήσω όμως και κάτι ρε Τσεκλένη, γιατί τό΄χω απορία … τους 20 πόντους (μακρύτερο) πήρες τη μεζούρα και τους μέτρησες ; γιατί εγώ βλέπω τη φούστα του μικρού κοριτσιού να χτυπάει στο γόνατο, ενώ το τελείωμα στο φόρεμα της δασκάλας πλησιάζει τα καπούλια της …
    Τί στο διάολο ; με τα μάτια του τυφλού παππού μου υπολόγισες το μήκος ;
    Ρε άντε από κει και συ, που παλεύεις να δικαιολογήσεις τα αδικαιολόγητα …
    Μάτια έχουμε και βλέπουμε … και δεν χρειαζόμαστε κανέναν ειδήμονα σχεδιαστή μόδας να μας κατατοπίσει και να μας εξηγήσει αυτό που βλέπουμε …

  2. Τσεκλένη, η παρέλαση για μία ιερή Εθνική Επέτειο, δεν είναι πασαρέλα, με την οποία έχεις εξοικείωση … Εσένα μπορεί να σού κάνει η κοπελιά για να επιδεικνύει τα “μοντελάκια” σου … αλλά για δασκάλα μικρών παιδιών, σίγουρα δεν κάνει ..
    ΄Οσο για το μήκος του φορέματός της, μιά ματιά να ρίξεις στις μαθήτριες, δίπλα στις οποίες βαδίζει κουνάμενη – συνάμενη η χαζοχαρούμενη λεγάμενη, θα διαπιστώσεις το ακριβώς αντίθετο από αυτό που μάς λες, επιχειρώντας να υποτιμήσεις βάναυσα την νοημοσύνη μας …
    ΄Αντε πιά … βγήκανε τώρα και οι αιωνόβιοι μόδιστροι, να μάς ρίξουν στάχτη στα μάτια, επικαλούμενοι και … την φίλη τους την Μαρέβα …

Comments are closed.