«Αυτοί οι καμηλιέρηδες να επιστρέψουν στις καλύβες τους και την πολυγαμία»

Κοινοποίηση:
Member of the leadership of the Alternative for Germany (AfD) far-right party Andre Poggenburg speaks during the congress of the party on December 2, 2017 in Hanover, northern Germany.
The far-right Alternative for Germany (AfD) elected a new leadership duo from its nationalist wing after the party's triumphant turnout in September's general election, as thousands staged street protests against the anti-immigrant, anti-Islam political force. / AFP PHOTO / DPA / Philipp von Ditfurth / Germany OUT        (Photo credit should read PHILIPP VON DITFURTH/AFP/Getty Images)

Πριν από δύο μέρες, ο επικεφαλής του AfD, της «Εναλλακτικής για τη Γερμανία» στη Σαξονία, Andre Poggenburg, προέβη σε μια ρατσιστική δήλωση για τους Τούρκους μετανάστες στη χώρα, κάνοντας λόγο για «καμηλιέρηδες» και ζητώντας τους να επιστρέψουν εκεί που ανήκουν, στις καλύβες και την πολυγαμία τους.

 

«Αυτοί οι καμηλιέρηδες πρέπει να επιστρέψουν εκεί που ανήκουν: μακριά, μακριά πέρα από το Βόσπορο στις καλύβες και την πολυγαμία τους», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας σε μέλη του κόμματος, αποκαλώντας τους Τούρκους μετανάστες «όχλο ενάντια στην πατρίδα».

 Ο πρόεδρος της Γερμανίας Σταϊνμάιερ δήλωσε όταν ρωτήθηκε σχετικά ότι καταδικάζει τους εξτρεμιστές πολιτικούς που έχουν για στρατηγική τους το μίσος. Από την πλευρά της, η Ένωση της Τουρκικής Κοινότητας στη Γερμανία έκανε γνωστό ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον του Poggenburg για υποκίνηση σε πράξεις μίσους, με τον πρόεδρο της Ένωσης να σημειώνει ότι το γερμανικό Σύνταγμα απαγορεύει τέτοια υποκίνηση, τη δυσφήμιση και τις διακρίσεις.
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Poggenburg απασχολεί με αυτό τον τρόπο τα Μέσα. Ένα χρόνο πριν, είχε βρεθεί και πάλι στο επίκεντρο της δημοσιότητας όταν έστελνε μηνύματα σε μία ομάδα του WhatsApp για τα μέλη του AfD, στα οποία έγραφε μεταξύ άλλων και το ρητό «Η Γερμανία στους Γερμανούς», φράση που χρησιμοποιείται κατά κόρον από το νεοναζιστικό κόμμα NPD.
Για την ιστορία, το AfD στις περασμένες εκλογές του Σεπτεμβρίου μπήκε στο γερμανικό κοινοβούλιο συγκεντρώνοντας το 13% των ψήφων.
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Επιτελους αρχισαν να ακούγονται κ λογικες φωνες στην Ευρωπη

  2. Μπραβο! και λιγα λεει. Η Γερμανια δεν ειναι χωρα ελευθερη. Εχουν βαλει οι Εβραιοι κατι νομους εκει που σε βαζουνε φυλακη αν αμφισβητεις το ολοκαυτωμα. Οι περισσοτεροι στην Ελλαδα ειναι αντιγερμανοι για λαθος λογους. Εναντια στη Γερμανια πρεπει να ειμαστε διοτι θελουνε να καταστρεψουνε την Ευρωπη μεσο του πολυπολιτισμου και οχι διοτι ειναι δηθεν ναζι και μαλακιες. Δεν ειναι ναζι, κομμουνιστες ειναι, αλλιως δεν θα βαζανε μεσα στην πατριδα τους ολους τους υπανθρωπους απο Ασια και Αφρικη.

Comments are closed.