Αυτοί είναι οι φύλακες – άγγελοι του Στρατού μας! Εντυπωσιακό βίντεο από τη δράση του ΤΕΝΞ

Κοινοποίηση:
index

Ένα υπέροχο βίντεο διάρκειας περίπου 3,5 λεπτών από τις δραστηριότητες και την αποστολή του Τάγματος Εκκαθαρίσεως Ναρκοπεδίων Ξηράς (ΤΕΝΞ) δημοσιοποίησε σήμερα το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

Το ΤΕΝΞ αποτελεί Μονάδα του Όπλου του Μηχανικού του Στρατού Ξηράς με νευραλγικό ρόλο και σημασία για τις αποστολές και το επιχειρησιακό έργο, τόσο του ΣΞ, όσο και των Ενόπλων Δυνάμεων γενικότερα.

Η αποστολή του ΤΕΝΞ είναι διττή, καθώς πέραν από την καθαρώς επιχειρησιακή του αποστολή, η Μονάδα καθημερινώς προσφέρει μεγάλη κοινωνική προσφορά, προς τη δημόσια ασφάλεια της κοινωνίας και προς τη διασφάλιση σημαντικών στρατηγικών επενδύσεων της χώρας μας.

Συμφώνως με το ΓΕΣ, η Μονάδα διεξάγει επιχειρησιακή εκπαίδευση σε αντικείμενα σύμφωνα με την αποστολή της, ενώ συμμετέχει σε εθνικές και ΝΑΤΟϊκές ασκήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την τελευταία 10ετία, στελέχη του ΤΕΝΞ έχουν εκπαιδευθεί στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, στο Βασικό Σχολείο Εξουδετερώσεως Εκρηκτικών Μηχανημάτων και Μηχανισμών –Πυρομαχικών (EOD) και απέκτησαν την ειδικότητα-εξειδίκευση του τεχνικού EOD.

Πολύ σημαντικό είναι το έργο, που επιτελεί η Ομάδα Στρατιωτικά Εκπαιδευμένων Σκύλων Συνοδών (ΣΕΣΣ), η οποία έχει αναβαθμίσει κατακόρυφα το παρεχόμενο από τη Μονάδα έργο, συνδράμοντας στην ανίχνευση και στον εντοπισμό εκρηκτικών υλών σε ύποπτους χώρους, σε όλη την ελληνική επικράτεια.
Τέλος, αλλά όχι έσχατο, είναι και το γεγονός ότι σε περίοπτη θέση εντός του στρατοπέδου της Μονάδος, βρίσκεται το μνημείο πεσόντων ναρκαλιευτών, το μικρό καντήλι του οποίου, μένει άσβεστο χρόνια τώρα, θυμίζοντας την προσωπική θυσία στο βωμό του καθήκοντος 31 ναρκαλιευτών, στρατιωτικών και πολιτών, οι οποίοι έχουν χάσει τη ζωή τους εν ώρα υπηρεσίας στα ναρκοπέδια και στους «ύποπτους χώρους».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: