Αυτά είναι τα τέσσερα βήματα για να την υγεία του εντέρου

Κοινοποίηση:
proviotika-780x358

Το 70% των κυττάρων που συνθέτουν το ανοσοποιητικό μας σύστημα βρίσκονται στα τοιχώματα του εντέρου.
Μπορείτε να βελτιώσετε τη λειτουργία του γαστρεντερικού σας συστήματος μέσα σε λίγες ημέρες.

 

Μασήστε καλά την τροφή σας. Αν δεν μασάμε καλά τις τροφές δεν τις χωνεύουμε και σωστά με αποτέλεσμα να κινηθούν προς το έντερο και να δημιουργήσουν διάφορα προβλήματα, όπως φούσκωμα, διάρροια και μετεωρισμό. Είναι σημαντικό να μασάτε το φαγητό σας 10-12 φορές, ώστε να απορροφάται πιο αποτελεσματικά.

Καταναλώστε πικρά χόρτα. Τα πικρά χόρτα, όπως η πικραλίδα, βελτιώνουν τη λειτουργία των πεπτικών οργάνων. Αγοράστε, λοιπόν πικρά χόρτα, βράστε τα και πιείτε το ζουμί τους πριν από το γεύμα σας, ώστε να τονώσετε τη διαδικασία της πέψης.

Αυξήστε την πρόληψη προβιοτικών. Τα προβιοτικά είναι ζωντανοί μικροοργανισμοί που όταν χορηγούνται σε επαρκείς ποσότητες παρέχουν όφελος στην υγεία. Μπορούμε να τα βρούμε στις τροφές, όπως στο γιαούρτι και στο κεφίρ, αλλά και σας συμπληρώματα διατροφής.

Ενισχύστε την πρόληψη των φυτικών ινών. Οι διαλυτές και οι αδιάλυτες φυτικές ίνες συμβάλουν στην καλή υγεία του εντέρου. Επιπλέον οι διαλυτές ίνες οι οποίες βρίσκονται στη βρώμη, στο κριθάρι, στα όσπρια, μπορούν να αυξήσουν το αίσθημα του κορεσμού και να διατηρήσουν σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Ενώ οι αδιάλυτες φυτικές ίνες, που βρίσκονται σε δημητριακά ολικής αλέσεως και στα λαχανικά, κινούνται μέσω του γαστρεντερικού σωλήνα και επιταχύνουν τη διέλευση των τροφίμων και των αποβλήτων στο έντερο σας, κάτι που θα αποτρέψει τη δυσκοιλιότητα.

πηγή:jenny.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: