Αυξάνεται θεαματικά ο πληθυσμός του κουόκα, του πιο χαρούμενου ζώου στον κόσμο!

Κοινοποίηση:
quokka

 

Μετά τις καταστροφικές φωτιές του 2015 που αφάνισαν χιλιάδες στρέμματα του οικοσυστήματος του γλυκύτατου μαρσιποφόρου, από τα περίπου 500 κουόκα που ζούσαν στην περιοχή Νόρθκλιφ, 350 χλμ νότια του Περθ, ο αριθμός τους είχε μειωθεί κατά περισσότερο από 90%, σε μόλις 39.

Η διευθύντρια του Οργανισμού Προστασίας της Άγριας Φύσης της Αυστραλίας, Μέριλ Χάλει δήλωσε στα τοπικά ΜΜΕ ότι τα πράγματα πάνε εξαιρετικά καλά για τα χαρούμενα και φωτογενή ζωάκια. Όπως είπε, μετά τις έρευνες που διενεργήθηκαν τον πρώτο χρόνο μετά τις πυρκαγιές, διαπιστώθηκε ότι τουλάχιστον 300 κουόκα ζουν στις βορειοδυτικές περιοχές της Αυστραλίας.

Στον δημοφιλή τουριστικό προορισμό της δυτικής Αυστραλίας, το νησί Ρότνεστ, όπου ο τενίστας Ρότζερ Φέντερερ τράβηξε και ανέβασε στο Διαδίκτυο την διάσημη πλέον σέλφι με ένα γλυκύτατο χαμογελαστό κουόκα, ο αριθμός των μαρσιποφόρων αυτών είναι πλέον μεγάλος, καθώς οι υπεύθυνοι του Οργανισμού Προστασίας της Άγριας Φύσης έχουν απομακρύνει τις αλεπούδες που είναι ο Νο 1 εχθρός τους.

Οι πολλοί τουρίστες που επισκέπτονται κάθε χρόνο το νησί Ρότνεστ συνηθίζουν να ταΐζουν με τα χέρια τους τα κουόκα και αυτό έχει κάνει τα ζωάκια να είναι ακόμα πιο άνετα και φιλικά με τους ανθρώπους σε σύγκριση με άλλα που ζουν στην ενδοχώρα.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: