Αυγενάκης: “3.000 αποφυλακίσεις με τον νόμο Παρασκευόπουλου. Προστατεύετε τα δικαιώματα των βαρυποινιτών και όχι την ασφάλεια των πολιτών;”!

Κοινοποίηση:
aygenakis

Σχεδόν 3.000 κρατούμενους μεταξύ των οποίων τουλάχιστον 200 κατάδικους για βαρύτατα ποινικά εγκλήματα απελευθέρωσε ο νόμος Παρασκευόπουλου, σύμφωνα με τον Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο βουλευτής της ΝΔ σε ερώτηση που κατέθεσε προς τον νυν υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, επικαλείται στοιχεία των αξιωματικών της Ασφάλειας Αττικής σύμφωνα με τα οποία «από την έναρξη ισχύος του νόμου έχουν αποφυλακιστεί περίπου 3.000 κρατούμενοι μεταξύ των οποίων και 150 σκληροί αλλοδαποί ληστές και 50 Έλληνες που έχουν δείξει ιδιαίτερη βιαιότητα στις ενέργειες τους γεγονός που εξηγεί γιατί αυξήθηκαν τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά οι επιθέσεις και οι εισβολές σε σπίτια και διαμερίσματα τόσο στην Αθήνα όσο και στην επαρχία».

Ο γραμματέας της ΝΔ αναφέρεται και στο περιστατικό του Παλαιού Φαλήρου όπου οι δράστες της ληστείας είχαν αποφυλακιστεί με τον νόμο Παρασκευόπουλου.

«Συγκεκριμένα, οι δράστες της ληστείας στο Παλαιό Φάληρο, είχαν συλληφθεί μετά από επιχείρηση της ΕΚΑΜ και είχαν καταδικαστεί σε πολυετή φυλάκιση για διπλή ανθρωποκτονία, ένοπλες ληστείες δημοσίων οργανισμών, χρηματαποστολών, τραπεζών και επιχειρήσεων και κλοπές. Εκμεταλλευόμενοι ωστόσο τις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου είχαν καταφέρει να αποφυλακιστούν και να συνεχίσουν τις παράνομες δραστηριότητές τους και μάλιστα με τα έγγραφα της αποφυλάκισης τους επάνω τους!», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Αυγενάκης για να προσθέσει: «Παρά ταύτα, η Κυβέρνηση, πιστή στις ιδεοληπτικές της εμμονές, εξακολουθεί να υποστηρίζει ως «επιτυχημένο» το νόμο Παρασκευόπουλου λέγοντας «βεβαίως και θα συνεχιστεί η ισχύς του νόμου». Προφανώς θεωρεί επιτυχία, να βρίσκονται αποδεδειγμένα επικίνδυνοι κακοποιοί εκτός της φυλακής, ανενόχλητοι να συνεχίζουν τις εγκληματικές τους ενέργειες, και καμαρώνει ισχυριζόμενη πως «η κυβέρνηση παίρνει όλα τα μέτρα για την θεσμική θωράκιση»!

Εκτός από τον νυν Υπουργό Δικαιοσύνης κο Κοντονή, και ο κος Παρασκευόπουλος, Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και εμπνευστής αυτής της νομοθεσίας, με αφορμή την πρόσφατη ληστεία, δήλωσε ότι «Η υποτροπή στο έγκλημα είναι προϊόν πολύ περισσότερο των συνθηκών κράτησης (συνωστισμός, αργία ή αντίθετα προγράμματα απασχόλησης και επανένταξης) και πολύ λιγότερο κάποιων αυξομειώσεων της διάρκειας της ποινής», υπονοώντας ίσως ότι οι κρατούμενοι, αφού θα αισθάνονται πολύ πιο άνετα εκτός των φυλακών, δέον όπως αποφυλακιστούν όλοι ώστε να λυθεί και το πρόβλημα της εγκληματικότητας! Μάλλον «αρκούν λίγα δευτερόλεπτα σκέψης και κοινής λογικής, ώστε να καταπέσει» … ο παραλογισμός της Κυβέρνησης!».

Ρωτά τέλος τον κ. Κοντονή «Σκοπεύετε να καταργήσετε τον επικίνδυνο για τη δημόσια ασφάλεια νόμο Παρασκευόπουλου; Η Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα θα συνεχίσει να προστατεύει τα δικαιώματα των βαρυποινιτών και όχι την ασφάλεια των πολιτών;»

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: