ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ!! Χάνεται η έκπτωση 15% για ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες

Κοινοποίηση:
An unidentified farmer collects a bale of hay near southeastern Macedonian village of Stojakovo, on Monday, June 14, 2010.   (AP Photo/Boris Grdanoski)

Εν αμφιβόλω τίθεται η έκπτωση 15% στις ασφαλιστικές εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών και των αγροτών, το 2018, στην περίπτωση διόγκωσης του ελλείμματος του ΕΦΚΑ. Το ΔΝΤ ξεκαθάρισε στην ελληνική πλευρά, ότι η έκπτωση δε θα ενεργοποιηθεί, αν ο ΕΦΚΑ αποτύχει στους στόχους είσπραξης.

Μάλιστα το ΔΝΤ, παρουσίασε στο υπουργείο Εργασίας, μια μελέτη. Η τελευταία προέβλεπε ότι προέβλεπε ότι ο ΕΦΚΑ θα έχει μηνιαίο έλλειμμα 45 εκατ. ευρώ, δηλαδή 540 εκατ. στο τέλος του 2017.

Η έκπτωση 15% στις εισφορές, που από 1-1-2018 θα υπολογίζονται στο άθροισμα του καθαρού εισοδήματος του προηγούμενου έτους και των καταβληθέντων εντός του ίδιου έτους εισφορών, πέρασε στη Βουλή, αλλά η εφαρμογή της είναι στο αέρα.

Σύμφωνα με 4ο Μνημόνιο, το 2018, θα ισχύσει ένα, τρόπον τινά, μεταβατικό καθεστώς, καθώς οι ασφαλιστικές εισφορές θα υπολογίζονται επί του αθροίσματος των φορολογητέων κερδών και των ασφαλιστικών εισφορών, με έκπτωση στο αποτέλεσμα που θα προκύπτει της τάξεως του 15%.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΠΕΤΑΞΤΕ ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ Κ ΤΑ ΧΑΣΙΣΙΑ Κ ΠΙΣΩ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΓΡΟΤΕΣ.

Comments are closed.