Από ανερχόμενο αστέρι του γερμανικού ποδοσφαίρου στο ISIS! Η ιστορία του Καράν

Κοινοποίηση:
karan-696x391

Ο Μπουράκ  Καράν, ο οποίος είχε θεωρηθεί ως ένας από τους πιο ελπιδοφόρους παίκτες του γερμανικού ποδοσφαίρου, και ανήκει στην ίδια γενιά με τους Κεντίρα και Μπόατεγκ, παίζοντας μάλιστα μαζί τους στις ομάδες Νέων, σκοτώθηκε πριν από πέντε χρόνια στην υπηρεσία του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού κράτους. Μία ιστορία που αποκάλυψαν πρόσφατα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και αναπαρήγαγαν τα κορυφαία ΜΜΕ της Ευρώπης.

Ο Καράν άρχισε μία εντυπωσιακή καριέρα στη Λεβερκούζεν (Νέους), πηγαίνοντας στη συνέχεια σε Χέρτα (Νέους), Αμβούργο (Νέους), Αννόβερο και Ααχεν. Στην ηλικία των 19 ετών, υπέστη σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο που αποτέλεσε εμπόδιο στην καριέρα του και τον…έστρεψε στον ISIS. Ετσι σταμάτησε να παίζει ποδόσφαιρο σε ηλικία 20 ετών το 2008.

Αρχικά αφιέρωσε το χρόνο του  στην ιατρική βοήθεια και στην συλλογή τροφίμων στη Συρία, αλλά τα βίντεο από εμπόλεμες ζώνες, που υπήρχαν στο διαδίκτυο τον οδήγησαν να θέλει να έχει πιο ενεργό ρόλο και να ενταχθεί στην στράτευση. Το 2013, κοντά στα τουρκικά σύνορα, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια βομβιστικών επιθέσεων του καθεστώτος του Αλ Ασαντ στις θέσεις του ISIS.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: