Απόφαση – ανάσα για 70.000 δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο…

Κοινοποίηση:
4

«Μπούσουλας» για τη λύση στο πρόβλημα των 70.000 πολιτών που έλαβαν δάνεια σε ελβετικό φράγκο αποτελεί η πρώτη, θετική, τελεσίδικη απόφαση υπέρ δανειολήπτριας, η οποία εκδόθηκε από το Εφετείο του Ναυπλίου.

Άλλωστε, η ίδια η κυβέρνηση έχει πετάξει το… μπαλάκι στη Δικαιοσύνη, αφού μέχρι σήμερα δεν έχει προβεί σε καμία ρύθμιση, όπως υποσχόταν, για τη διευθέτηση αυτού του «καυτού» ζητήματος.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα δάνεια σε ελβετικό φράγκο αγγίζουν τα 10 δισ. ευρώ, με αρκετά μάλιστα από αυτά να είναι ένα βήμα πριν από το… κόκκινο. Κι αυτό διότι η πλειονότητα των δανειοληπτών τα εξυπηρετεί με ρυθμίσεις, αφού η μηνιαία δόση εκτινάχθηκε (λόγω της αλλαγής στην ισοτιμία ευρώ-ελβετικού φράγκου), αυξανόμενη ακόμη και κατά 57%.

Ειδικότερα, στην τελεσίδικη απόφαση του Ναυπλίου αποκαθίσταται η οικονομική ισορροπία, αφού δανειολήπτρια καλείται να πληρώσει το χρηματικό ποσό του δανείου που έλαβε πραγματικά. Μάλιστα, σε δικαστική απόφαση για πρώτη φορά εκτός από την αναγνώριση της ισοτιμίας εκταμίευσης, ως μόνης νόμιμης ισοτιμίας αποπληρωμής, το Εφετείο αναγνώρισε και το ύψος του άληκτου κεφαλαίου χωρίς τις επιβαρύνσεις του παρελθόντος.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: