Απο το Μαυροβούνι της Καρδίτσας ο Νεκρός Σμηναγός Γ. Μπαλταδώρος … O χειριστής του Μοιραίου Μιράζ 2000-5 (Η Ανακοίνωση του ΓΕΑ)

Κοινοποίηση:
123123

O Σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος ήταν ο άτυχος Χειριστής του Μοιραίου αεροσκάφους Mirage 2000-5 που κατέπεσε την Πέμπτη στις 12.15 το μεσημέρι 9 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Σκύρου.

Ο 34χρονος Σμηναγός (γεννημένος το 1984) ήταν πατέρας τριών παιδιών, και είχε γεννηθεί στο Μαυροβούνι Καρδίτσας.Σύμφωνα δε πληροφορίες ήταν πολύ Έμπειρος

Στο προφίλ του στο Facebook κυριαρχεί μια χιουμοριστική φωτογραφία του στην οποία εμφανίζεται να κρατάει το Mirage άλλου πιλότου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην περιοχή ανοιχτά της Σκύρου βρέθηκαν συντρίμμια του μαχητικού  και το Κιτ επιβίωσης Ιπταμένου που πιστοποίησαν ότι ο πιλότος της Πολεμικής μας Αεροπορίας είναι νεκρός.

Η Ανακοίνωση του ΓΕΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ    Πτώση Αεροσκάφους Μ2000-5

Την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 και ώρα 12:15, μονοθέσιο αεροσκάφος M2000-5 της 114ΠΜ/331Μ, στη φάση προσέγγισης για προσγείωση μετά την ολοκλήρωση επιχειρησιακής αποστολής και σε απόσταση εννέα (9) ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου, προσέκρουσε στη θάλασσα με συνέπεια το θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη του αεροσκάφους, Σμηναγού (Ι) Γεώργιου Μπαλταδώρου.

Συγκροτήθηκε αρμόδια επιτροπή για την διερεύνηση του δυστυχήματος.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. εισουν εκει που ξερεις αυτα τα πραγματα οτι εγιναν ???

  2. ηρωας ειναι αυτος που κανει μια ηρωικη πραξη. Επαγγελματιας αυτος που κανει σωστα τη δουλεια του. Αυτος που προκαλει ατυχημα, ειναι αλλο πραγμα. Το αεροπλανο δεν ειχε βλαβη, σε λιγα δευτερολεπτα θα προσγειωνοταν, ο πιλοτος ειχε τις αισθησεις του,δεν δεχοταν απειλη,ο Νο 2 προσγειωθηκε κανονικα.Αυτα παθαινει οποιος δεν εμπιστευεται τα οργανα του α/φους

    1. Μάλλον βιάζεσαι λιγάκι….Μπορεί να έχασε τις αισθήσεις του ή ακόμη να ρούφηξε πουλί(α) ο κινητήρας (πετούσε σχετικά χαμηλά) ή να προκλήθηκε βλάβη στον κινητήρα (που ξέρεις για το αντίθετο) ή οτιδήποτε άλλο…Εσύ,ήσουν εκεί,τα είδες όλα & βγάζεις βιαστικά πόρισμα;Μην ξεχνάς,ο άνθρωπος έκανε Πάσχα μακριά απο την οικογένειά του,να αντιμετωπίζει τους μογγολίνους για να κανουμε ολοι οι υπόλοιποι ειρηνικά τις γιορτές μας….και όλα αυτά είναι μια ηρωϊκή πράξη!!!!!!Έπεσε στο καθήκον=ΗΡΩΑΣ.Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του!

Comments are closed.