Αποχώρησε το ΚΚΕ από την συζήτηση και την ψηφοφορία στη Βουλή για Novartis

Κοινοποίηση:
koutsoumpas-vouli

Σφοδρό σφυροκόπημα κατά της κυβερνητικής πλειοψηφίας εξαπέλυσε ο κ. Δημήτρης Κουτσούμπας χαρακτηρίζοντας το πόρισμα για την Novartis που συνέταξαν οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ως «Μνημείο εκφυλισμού».

«Το ΚΚΕ όπως έχει τονίσει δεν θα νομιμοποιήσει διαδικασίες παρωδία για μεταξύ σας παιχνίδια εντυπωσιασμού. Συνεχίστε μόνοι σας. Το ΚΚΕ αποχωρεί από την ψηφοφορία» είπε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ κλείνοντας την τοποθέτησή του και ενημερώνοντας για την αποχώρηση του κόμματος από την αίθουσα της Ολομέλειας.
«Η πορεία της προανακριτικής επιτροπής και ο σύντομος βίος της θα μείνει στην κοινοβουλευτική ιστορία ως μνημείο εκφυλισμού» τόνισε κατά την εισαγωγή του για να προσθέσει «Ξεπεράστηκε κάθε όριο. Από την πρώτη στιγμή ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ επέλεξαν να εξετάσουν την αρμοδιότητα και όχι την ουσία. Με πρόσχημα αστείους νομικούς λόγους και προφάσεις που επαναλαμβάνει και στο πόρισμα δεν έκανε καμία έρευνα δείχνοντας ότι θέλει μόνο επικοινωνιακά παιχνίδια».

Ο κ. Κουτσούμπας επανέλαβε την πάγια θέση του ΚΚΕ για πλήρη και επι της ουσίας διερεύνηση της υπόθεσης με εξέταση όλων των εμπλεκομένων προσώπων και των προστατευόμενων μαρτύρων.

«Από την πρώτη στιγμή είπαμε να ερευνηθεί πλήρως η υπόθεση. Η επιτροπή να κάνει ουσιαστική έρευνα και όχι διαδικαστική. Νασυμπεριλάβει όλα τα αδικήματα» τόνισε χαρακτηριστικά για να προσθέσει «Αυτή η έρευνα θα έπρεπε να συμπεριλαμβάνει και την εξέταση των ανώνυμων μαρτύρων. Να διερευνηθούν οι βαθύτερες αιτίες των σκανδάλου των φαρμάκων που βρίσκονται και στους σφοδρούς ανταγωνισμούς των εταιριών που θέλουν να αυξήσουν τα κέρδη τους. Είναι αφέλεια και πολιτική ανευθυνότητα να θεωρήσει κάποιος ότι η ανάδειξη του σκανδάλου δεν είχε σχέση με την ενόχληση των ΗΠΑ με την αύξηση των κερδών γερμανικών φαρμακοβιομηχάνων».

Επικρίνοντας δε την τακτική και την επιχειρηματολογία της κυβερνητικής πλειοψηφίας ανέφερε «Είπαν ότι η απιστία δήθεν είναι περιγεγραμμένη, πως δεν μπορούν να κάνουν έρευνα λόγω αναρμοδιότητας και δεν μπορούν να εξετάσουν τους μάρτυρες. Αυτά τα επιχειρήματα δεν πείθουν ούτε τα μικρά παιδία. Θέσαμε ότι η εξέταση όλων των αδικημάτων όχι μόνο δεν είναι απαγορευτική αλλά θα φωτίσει κι άλλες πλευρές . Η άρνηση της πλειοψηφίας να εξεταστεί ουσία υπόθεσης με επίκληση αναρμοδιότητας είναι προσχηματική και δεν διευκολύνει την δικαιοσύνη. Η πλήρης διερεύνηση από την επιτροπή με εξέταση όλων των μαρτύρων σε συνθήκες δημοσιότητας και διαφάνειας θα ήταν θετική. Όλα τα αλλά είναι φθηνές δικαιολογίες».

Πέραν αυτών ο γγ του ΚΚΕ μίλησε για απόπειρα σχηματισμού τεχνητού πολιτικού δίπολου καθώς τόσο η κυβέρνηση όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση συμφωνούν στην εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική.

«Είναι ψέματα ότι δεν θα εφαρμοστούν τα προ νομοθετημένα μέτρα» τόνισε σε άλλο σημείο « Τα ματωμένα πλεονάσματα έχουν συμφωνηθεί εως το 2060. ΔΝΤ και Κομισιόν δίνουν συγχαρητήρια στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ για τα μέτρα φοροληστείας . Μεγάλη απάτη ότι η έξοδος στις αγορές φέρνει τέλος λιτότητας».

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Πάντα οι ΚΚΕδες όταν πρόκειτε για κάποιο σοβαρό θέμα μέσα στην βουλή την κοπανάνε, ποτέ δεν παίρνουν μια υπεύθυνη γνώμη, βάζουν την ουρά κάτω από τα σκέλια και αποχωρούν. Λαμόγια. Μόνο το ΠΙΝ του ΑΤΜ ξέρουν και φοβούνται μπας και αυτό τους ξεχάσει

Comments are closed.