ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ;;;- ΔΙΠΛΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ το 2018!!!

Κοινοποίηση:
makeleio eskase twra

Παρά τις διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία,

θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα ρισκάρει να βαδίσει για μεγάλο χρονικό διάστημα εντός της διακεκαυμένης ζώνης του 2018.

Όπως τονίζουν συνομιλητές του πρωθυπουργού, στο κυβερνητικό επιτελείο εκτιμούν πως «όσο νωρίτερα γίνουν οι εκλογές τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες ο ΣΥΡΙΖΑ να καταφέρει – γιατί όχι; – ακόμη και την επανεκλογή του». Στη χειρότερη περίπτωση, λένε οι ίδιες πηγές, ο ΣΥΡΙΖΑ θα ηττηθεί, αλλά όχι με τη μεγάλη διαφορά που δίνουν σήμερα οι δημοσκοπήσεις, ενώ η Νέα Δημοκρατία θα κληθεί να εφαρμόσει τα σκληρά μέτρα που η σημερινή κυβέρνηση ψήφισε και πιθανότατα και ένα νέο Μνημόνιο μετά τη λήξη του τρέχοντος προγράμματος. Με τον τρόπο αυτό, ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει εξασφαλίσει την πολιτική του επιβίωση και «ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει καταφέρει να διασφαλίσει πολύτιμα πολιτικά εφόδια για να πάρει τη ρεβάνς στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση», τονίζουν αρμόδιες πηγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο νομοσχέδιο που ετοιμάζει το υπουργείο Εσωτερικών για τις αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση περιλαμβάνεται διάταξη η οποία προβλέπει επίσπευση του χρόνου διεξαγωγής των δημοτικών εκλογών. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η διάταξη θα προβλέπει οι δημοτικές εκλογές να διεξαχθούν το Μάιο του 2018, αντί για τον Μάιο του 2019, δηλαδή ένα χρόνο νωρίτερα. Αν οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιωθούν, αυτό σημαίνει πως στον ΣΥΡΙΖΑ πιθανότατα υπάρχουν σκέψεις για διπλές εκλογές (εθνικές και δημοτικές) την άνοιξη του επόμενου έτους και πάντως πριν από τη λήξη του προγράμματος.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Τι σημαίνει η νίκη του Ε.Ράμα για την Ελλάδα – Έρχονται άσχημες ημέρες
    Τρίτη, 27 Ιούνιος 2017 09:01
    Τι σημαίνει η νίκη του Ε.Ράμα για την Ελλάδα – Έρχονται άσχημες ημέρες

    H πρωτοφανής νίκη Ε.Ράμα στην Αλβανία και η είσοδος των εθνικιστών στην αλβανική Βουλή δημιουργούν ένα μείζον πρόβλημα για την ελληνική εξωτερική πολιτική καθώς ο νυν πρωθυπουργός της Αλβανίας είναι ένα είδος Αλβανού «Γκρουέσφκι»

    Διάκειται υπέρ των τουρκικών θέσεων και λαμβάνει υποστήριξη από την Άγκυρα ενώ ακόμα και όταν ήταν στην αντιπολίτευση το 2009 μπλόκαρε την οριοθέτηση ΑΟΖ που είχε κάνει η πρότερη κυβέρνηση Α.Μπερίσα με την τότε κυβέρνηση του Κ.Καραμανλή του Νεώτερου

    Ο άνθρωπος αυτός πιστεύει σε «χαμένα αλβανικά» εδάφη τα οποία τα προσδιορίζει εντός της ελληνικής επικράτειας και φτάνουν μέχρι την… Άρτα.

    Μαζί με τους «Τσάμηδες» που τώρα θα βρίσκονται και αυτοί στην αλβανική Βουλή θα εγείρουν ανύπαρκτες αξιώσεις επί καθημερινής βάσεως πάνω σε ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα

    Το ζήτημα δεν είναι καθόλου αστείο καθώς στην Ελλάδα διαβιούν πολλές χιλιάδες ανθρώπων αλβανικής καταγωγής και τα πρόσφατα περιστατικά με τους «αλβανικούς αετούς» σε φωτογραφίες αλβανόφωνων οπλιτών κατά την θητεία τους στον ελληνικό Στρατό καταδεικνύουν ότι μπορεί εύκολα να δημιουργηθεί μείζονα κρίση και εντός της χώρας

    Χθες το ελληνικό ΥΠΕΞ εξέδωσε μια σκληρή ανακοίνωση για την νίκη Ράμα σε συνδυασμό με την ανακαίνιση της πλατείας των Τιράνων

    Η ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει συγκεκριμένα:

    «Καταδικάζουμε την τοποθέτηση, στην ανακαινισμένη κεντρική πλατεία των Τιράνων, λίθων προερχόμενων από διάφορες περιοχές των Βαλκανίων, συμπεριλαμβανομένης της ελληνικής περιοχής των Φιλιατών. Οι λίθοι αυτοί, επί των οποίων έχουν χαραχθεί τα ονόματα των περιοχών προέλευσής τους, συνθέτουν έργο που συμβολίζει την «ενότητα των αλβανικών εδαφών» και πρόκειται καταφανώς για μία κρατική ενέργεια που καλλιεργεί και υποκρύπτει αλυτρωτισμό.

    Πρόκειται περί ακόμα μίας πρόκλησης, εκ μέρους της αλβανικής Κυβέρνησης, η οποία απροκάλυπτα υποσκάπτει τις σχέσεις καλής γειτονίας. Μέσω αυτής εμπράκτως αποδεικνύεται η κεντρική υποστήριξη τάσεων αλυτρωτισμού έναντι των όμορων χωρών της Αλβανίας, δεδομένου ότι ρητώς αναφέρονται οι ονομασίες περιοχών από διάφορα βαλκανικά κράτη.

    Το Υπουργείο Εξωτερικών προέβη και προβαίνει σε όλες τις απαραίτητες παραστάσεις, ενημερώνοντας σχετικά φίλους, εταίρους και διεθνείς οργανισμούς. Σεβόμενο δε την εκλογική διαδικασία στην γείτονα χώρα δεν εξέδωσε, μέχρι σήμερα, καμία δημόσια ανακοίνωση που θα μπορούσε να παρερμηνευτεί και διαστρεβλωθεί ως παρέμβαση στην προεκλογική διαδικασία.

    Αυτό ουδόλως σημαίνει ότι θα ανεχτούμε συμπεριφορές που δεν συνάδουν με το ευρωπαϊκό πνεύμα ειρηνικής συνύπαρξης και συνεργασίας και παραβιάζουν κατάφορα τη θεμελιώδη αρχή της τήρησης σχέσεων καλής γειτονίας μίας εκ των βασικών προϋποθέσεων της ευρωπαϊκής πορείας των Τιράνων. Δυστυχώς, ακόμα και σήμερα επικίνδυνες και ξεπερασμένες νοοτροπίες του περασμένου αιώνα υπονομεύουν την πρόοδο και την ευημερία της περιοχής και δημιουργούν ένα πέτρινο εμπόδιο στο ευρωπαϊκό μέλλον της Αλβανίας».

    Οι εκλογές αποτέλεσαν έναν πρωτοφανή θρίαμβο για τον πρωθυπουργό Ράμα. Το σοσιαλιστικό κόμμα, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων, φαίνεται ότι συγκεντρώνει ποσοστό κοντά στο 50% και εξασφαλίζει άνετη και απόλυτη πλειοψηφία στη νέα βουλή, καθώς θα έχει περίπου 75 έδρες από τις 140 συνολικά!

    Η πλατεία Σκεντέρμπεη, εγκαινιάστηκε στις αρχές Ιουνίου και φυσικά χρησιμοποιήθηκε προεκλογικά

    Αλβανοί εθνικιστές φρόντισαν να επιδείξουν τον αλβανικό μεγαλοιδεατισμό μεταφέροντας πέτρες από κάθε γωνιά «όπου ζουν Αλβανοί» και μέσα στις περιοχές αυτές ήταν και οι Φιλιάτες της Θεσπρωτίας!

    Τα εγκαίνια άνοιξαν με πανηγυρική εμφάνιση συγκροτημάτων και χορευτικών των Τσάμηδων και όλοι καταλαβαίνουν που το πάνε οι Αλβανοί

  2. ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΟΥ ΜΑΚΕΛΕΙΟ

Comments are closed.