ΑΠΟΛΥΤΗ ΦΡΙΚΗ στη Βενεζουέλα -Κλέβουν ζώα από το ζωολογικό κήπο για να τα ΦΑΝΕ!!!

Κοινοποίηση:
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ

Η ένδεια κι η πείνα είναι τόσο διαδεδομένες στην κάποτε πλούσια Βενεζουέλα, ώστε έχουν αποκτήσει και παρατσούκλι: «η δίαιτα του Μαδούρο».

Έξι στους δέκα κάδους σκουπιδιών λεηλατούνται από πεινασμένους πολίτες, στο στόχαστρο των οποίων έχουν μπει όπως φαίνεται και οι ζωολογικοί κήποι.

Οι αρχές της χώρας ερευνούν εδώ και μερικά 24ωρα την κλοπή ζώων, πιθανότατα για να φαγωθούν, από έναν ζωολογικό κήπο στη δυτική πολιτεία Ζούλια.

Αξιωματούχος της αστυνομίας είπε ότι το Σαββατοκύριακο εκλάπησαν δύο πέκαρι (ένα είδος αμερικανικού αγριόχοιρου) από το Μητροπολιτικό Ζωολογικό Πάρκο του Μαρακαϊμπο κοντά στα σύνορα με την Κολομβία. «Εικάζουμε ότι τα έκλεψαν σκοπεύοντας να τα φάνε», είπε ο Λουϊς Μοράλες.

To πέκαρι είναι ένα είδος αμερικανικού αγριόχοιρου

Η χαοτική κατάρρευση του σοσιαλιστικού οικονομικού μοντέλου της χώρας έχει προκαλέσει χρόνιες ελλείψεις τροφίμων με εκατομμύρια κατοίκους να αναζητούν τροφή όπου μπορούν.

Ο αριστερός πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο επιρρίπτει την ευθύνη για τις ελλείψεις τροφίμων στους αντιπολιτευόμενους διαδηλωτές που μπλοκάρουν τους δρόμους και τους αυτοκινητόδρομους και στον «οικονομικό πόλεμο», που λέει ότι του έχουν κηρύξει οι αντίπαλοί του με τη βοήθεια των ΗΠΑ.

Ωστόσο, ο επικεφαλής του ζωολογικού κήπου, Λεονάρντο Νούνιεζ θεωρεί ότι πίσω από τα κρούσματα κλοπής τουλάχιστον 10 ειδών ζώων, περιλαμβανομένου κι ενός βούβαλου, που τεμαχίστηκε, τις τελευταίες εβδομάδες κρύβονται «έμποροι ναρκωτικών», που θέλουν να πουλήσουν τα ζώα.

«Τα παίρνουν όλα εδώ! Δεν έκλεψαν τα ζώα για να τα φάνε», δήλωσε.

Ο Μαουρίτσιο Καστίγιο, πρώην διευθυντής ζωολογικού κήπου, λέει ότι οι κλέφτες άρπαξαν και δύο τάπιρους.

Οι τάπιροι είναι φυτοφάγα μεγαλόσωμα παχύδερμα θηλαστικά με προβοσκίδα και απειλούνται με εξαφάνιση

Λόγω των ελλείψεων οι υπεύθυνοι στους ζωολογικούς κήπους της Βενεζουέλας δεν έχουν αρκετή τροφή για να ταϊσουν τα ζώα, 50 εκ των οποίων ψόφησαν από την πείνα τον περασμένο χρόνο στο Καράκας, σύμφωνα με ηγετικό στέλεχος συνδικαλιστικής οργάνωσης. Η κυβέρνηση Μαδούρο, ωστόσο, επιμένει ότι τα ζώα δεν ψόφησαν από την πείνα κι ότι οι αρμόδιοι τους συμπεριφέρονται «σαν να είναι οικογένεια»…

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. ΒΡΕΙΤΕ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΞΑΘΛΙΩΘΗΚΕ Ο ΛΑΟΣ

  2. Ο ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ
    ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ
    ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΔΩ ΤΑ ΖΩΑ ΜΕ ΤΙΣ ΓΙΔΟΚΟΙΛΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Comments are closed.