ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΑΦΟΒΑ! Οι εξετάσεις οδήγησης χωρίς “λάδωμα” – Οι “Fast and Furious”των Ελληνικών Δρόμων (ΦΩΤΟ)

Κοινοποίηση:
270814094334_4407-700x362

Αντιλαμβάνεστε ότι, χωρίς λάδωμα και χωρί βύσμα, οι εξετάσεις γίνονται σαν casting για το Fast and Furious.

Κι επειδή το είχαμε απορία, ψάξαμε και βρήκαμε ποια είναι τα τεστ που θα γίνονται, συγκρίνοντάς τα με αυτά που είχαμε συνηθίσει μέχρι σήμερα. Με λάδωμα.

Το λες και τέλος εποχής

Και τώρα τι θα κάνουμε με όλους αυτούς  τους μαλάκες οδηγούς για τους οποίους σου είχαμε γράψει εδώ;

1. Εκκίνηση

Η εκκίνηση με λάδωμα ήταν κάτι πολύ απλό. Είχες τρεις ευκαιρίες για να βάλεις μπροστά, αλλά με τα 200 ευρώ μπορούσαν να γίνουν 13, ή απλά μέχρι να στο βάλει μπροστά ο εξεταστής. Επίσης, αν είχες ξεχάσει να βγάλεις ταχύτητα, ούτε γάτα ούτε ζημιά. Να, κάπως έτσι…

Εκκίνηση με λάδωμα:

giphy 1

Πλέον, τα πράγματα θα είναι κάπως διαφορετικά. Και σίγουρα πιο δύσκολα.

Εκκίνηση χωρίς λάδωμα:

giphy 1

2. Ευθεία πορεία

Αφού έβαζες μπροστά, ξεκίναγες και πήγαινες, με μοναδική απαίτηση να αλλάξεις ταχύτητα από πρώτη σε δευτέρα, άντε το πολύ-πολύ να βάλεις και καμιά τρίτη για να μην μπουκώσει. Η εξέταση με λάδωμα ήταν να περάσεις δίπλα από κώνους, αφήνοντάς τους να ζήσουν:

Ευθεία πορεία με λάδωμα:

giphy 1

Δυστυχώς, χωρίς λάδωμα, το τεστ γίνεται λίγο πιο απαιτητικό…

Ευθεία πορεία χωρίς λάδωμα:

giphy 1

3. Παρκάρισμα

Το παρκάρισμα με λάδωμα, αν στο ζητούσαν, ήταν να καταφέρεις να στριμώξεις ένα smart σε ένα γήπεδο baseball. Βασική προϋπόθεση, όταν σταθμεύσεις, το αυτοκίνητό σου να απέχει από το πεζοδρόμιο 1 μέτρο. Ή και 1 στρέμμα. Κλάιν.

Παρκάρισμα με λάδωμα: 

giphy 1

Τότε, όμως, λάδωνες. Τώρα πώς το κάνουν αυτό μου λες;

Παρκάρισμα χωρίς  λάδωμα:

giphy 1

4. Ξεπαρκάρισμα

Αφού πάρκαρες, μετά έπρεπε να ξεπαρκάρεις. Εκεί, με λάδωμα, είχες τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις την αίσθηση της αφής. Ακουμπούσες τον μπροστά, έσπαγες τον προφυλακτήρα του πίσω και κάπως έτσι, λίγο από ΄δω, λίγο από ‘κει, λίγο μπρος, λίγο πίσω, έβγαινε κι ο εξεταστής να σου κάνει λίγο κουμάντο, κουτσά-στραβά το έβγαζες.

Ξεπαρκάρισμα με λάδωμα:

giphy 1

Με το νέο νομοσχέδιο και χωρίς λάδωμα, θα ξεπαρκάρεις λες και βγαίνεις απ’ το Medrano.

Ξεπαρκάρισμα χωρίς λάδωμα

giphy 1

5. Αναστροφή

Η αναστροφή ήταν επίσης μία πολύ δύσκολη άσκηση, που επίσης αν δεν μπορούσες να κάνεις, άφηνες τους ειδικούς να την κάνουν για σένα. Εκτός βέβαια αν ήσουν απ’ τους καλούς μαθητές που μπορεί μεν να λάδωναν αλλά ήθελαν να το πάρουν με την αξία τους, οπότε είχε ειδοποιηθεί ο Δήμος από νωρίς για να κλείσει το σημείο διέλευσής σου.

Αναστροφή με λάδωμα:

giphy downsized 10

Τέλος εποχής και εδώ. Χωρίς λάδωμα, η αναστροφή εισάγει νέα δεδομένα στη διαδικασία, με πρώτο και πιο σημαντικό το drifting. Κάπως έτσι, λοιπόν, θα είναι η…

Αναστροφή χωρίς λάδωμα: 

giphy 1

6. Οπισθογωνία

Από τα πιο δύσκολα που μας έβαζαν να κάνουμε. Ήταν αυτό που πάθαινες αυχενικό για να κοιτάξεις πίσω. Όπου μέχρι να μπορέσεις να βρεις τη σωστή γωνία είναι λες και χορεύεις dub με το αυτοκίνητό σου. Και μέχρι ο εξεταστής να σου πει «μπράβο παιδί μου». Ακόμη και αν έκανες αυτό…

Οπισθογωνία με λάδωμα:

giphy 1

Πλέον, θα σου δίνουν έναν χώρο 1Χ1 και θα σου ζητάνε να κάνεις όπισθεν και αριστερά, σε απόστση ενός μέτρου από το πεζοδρόμιο. Για κάντο να σε δω…

Οπισθογωνία χωρίς  λάδωμα: 

giphy 1

7. Σταμάτημα

Και φτάνουμε στο σταμάτημα, όπου είσαι πολύ κοντά στην επιτυχία και στο χαρτί που πιστοποιεί ότι είσαι ο επόμενος Έλληνας δολοφόνος οδηγός. Τώρα θα πρέπει να φρενάρεις, σιγά-σιγά, να βάλεις νεκρά και να σβήσεις τη μηχανή. Εκτός αν έχεις λαδώσει, οπότε μπορείς  να σταματήσεις όπως θες.

Σταμάτημα με λάδωμα: 

giphy 1

Με το νέο νομοσχέδιο, η τελευταία πίστα θα είναι πιο δύσκολη κι από εκείνη του Mortal Kombat. Για να πάρεις το πτυχίο-δίπλωμα, θα πρέπει να έχεις μέσα σου κάτι από Vin Diesel.

Σταμάτημα χωρίς λάδωμα:

giphy 1

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: