ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΘΡΙΛΕΡ!! Μειώσεις 18% σε πάνω από 100.000 επικουρικές συντάξεις!! Βρείτε καρέκλα να κάτσετε! 144 ευρώ θα παίρνει ο συνταξιούχος το 2021!

Κοινοποίηση:
1

Στην ουρά θα χρειαστεί να περιμένουν άλλον έναν μήνα για να πάρουν την επικουρική τους σύνταξη 127.000 δικαιούχοι που μετρούν μέχρι και έξι χρόνια καθυστέρησης.

Οι νέες συντάξεις δεν θα εκδοθούν μόνο καθυστερημένα, αλλά θα είναι και κουτσουρεμένες με βάση τον νέο τρόπο υπολογισμού που προβλέπει ο νόμος Κατρούγκαλου. Συγκεκριμένα, οι συντάξεις για τις οποίες υποβλήθηκε αίτηση έως τις 31/12/2014 και δεν έχει βγει πράξη συνταξιοδότησης μέχρι σήμερα θα υποστούν μείωση από 10% έως 20%.

Επιπλέον, οι επικουρικές για τους νέους συνταξιούχους θα είναι χαμηλότερες και μεταβαλλόμενες ανάλογα με τον δείκτη θνησιμότητας: αν οι άνθρωποι ζουν περισσότερο, το ποσό θα είναι μικρότερο.

Για την εκκαθάριση των 127.000 εκκρεμών αιτήσεων για τις επικουρικές από τον προσεχή Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο του 2019 θα χρειαστούν συνολικά 400 εκατ. ευρώ, τα οποία θα προέλθουν αποκλειστικά από τους πόρους του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών, δηλαδή από τις ασφαλιστικές εισφορές τις οποίες καταβάλλουν εργαζόμενοι και εργοδότες. Σύμφωνα με το σχέδιο που έχει καταρτίσει το ΕΤΕΑΕΠ, έως το τέλος του 2018 θα ικανοποιηθούν έως 75.000 αιτήσεις για επικουρικές συντάξεις, ενώ οι υπόλοιπες θα ικανοποιηθούν σταδιακά έως το τέλος του 2019.

Με βάση το ενιαίο δίκτυο συνταξιούχων, οι επικουρικές ήδη μειώθηκαν μέχρι και 80%, φτάνοντας πλέον στα 160 ευρώ κατά μέσο όρο, ενώ μελέτη του καθηγητή Σάββα Ρομπόλη προβλέπει ότι η μέση επικουρική σύνταξη το 2021 θα ανέρχεται σε 144 ευρώ μεικτά.

Περικοπές θα υποστούν και πάλι το 2019 οι σημερινοί συνταξιούχοι. Μειώσεις έως 18% θα γίνουν σε πάνω από 100.000 επικουρικές συντάξεις που εμφανίζουν προσωπική διαφορά και είχαν γλιτώσει από τη σφαγή του φθινοπώρου του 2016 λόγω του πλαφόν των 1.300 ευρώ.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. ΑΥΤΟ ΨΗΦΙΖΩ 40 ΧΡΟΝΙΑ Κ ΤΩΡΑ ΑΥΤΟ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ….ΤΩΡΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΩ ;;;ΛΕΕΙ Ο ΜΠΑΡΜΠΑΣ ΜΟΥ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ….ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΒΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΛΑ ΤΩΡΑ! ΟΧΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΩ ΤΟ ΧΑΧΑΝΕΧΑΛΙΕΚΣΞΗ ΑΠΛΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΩ ΤΙΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ ΤΩΝ ΓΕΡΩΝ… ΑΡΑ;;;;ΦΑΤΕ ΣΚΤΑ ΛΟΙΠΟΝ Κ ΠΕΙΝΑ

  2. Γιατί, δεν το ήξεραν;;;;
    Αφού αυτά τα μέτρα ψήφισαν οι συνταξιούχοι! Πρώτο μνημόνιο, ψήφισαν. Μετά κάναμε εκλογές, ψήφισαν πρωθυπουργό και ο πρωθυπουργός τους αντάμειψε και με δεύτερο μνημόνιο και με τρίτο μνημόνιο. Πρέπει να είναι ευχαριστημένοι που έχουν τέτοιους πολιτικούς, εκείνοι τους ανέθρεψαν στο κάτω κάτω της γραφής. 30 χρονών μπήκε στην πολιτική και τώρα είναι 60!!!!
    Άρα αποδέχονται τις μειώσεις……Ο Καραμανλής, όταν είπε, τα παγώνουμε όλα για μερικά χρόνια, πήγαν να τον φάνε, να τον σκοτώσουν!!! Όσο και μπούλη να το ανεβάζετε και να τον κατεβάζετε, είπε μια αλήθεια.
    Τώρα κάτσε στα 4!!!!!

Comments are closed.