ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ από την 9/11 – Το Θαύμα του κλιμακοστασίου Β!!! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
Photo 9 North Tower stairwell B photo

Η 18η επέτειος των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου : Τhe Miracle of Stairwell B.Το πρωινό της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 όταν το πρώτο αεροπλάνο προσέκρουσε στον Βόρειο Πύργο, ο πυροσβέστης Chief Jay Jonas και η ομάδα του που ξεκίνησαν από την βάση τους στην Chinatown (Ladder Company 6), θα ζούσαν μιά απίστευτη μέρα.

Ακολουθώντας τις οδηγίες που τους δόθηκαν μπήκαν στον Βόρειο Πύργο ανεβαίνοντας μέχρι τον 27ο όροφο όπου και σταμάτησαν για να πάρουν ανάσες. Τότε το κτήριο άρχισε να σείεται διότι ο Νότιος Πύργος δίπλα τους κατέρρεε, και αμέσως κατάλαβαν το τί σήμαινε αυτό αφού το κτήριο που βρίσκονταν είχε χτυπηθεί πρώτο.

Η απόφαση για την εκκένωση του Πύργου ήταν άμεση κι άρχισαν να κατεβαίνουν τους ορόφους από το κλιμακοστάσιο Β, όταν στον 20ο όροφο συνάντησαν μία γυναίκα η οποία είχε σταματήσει να κατεβαίνει τις σκάλες. Ήταν η Josephine Harris η οποία είχε ήδη κατέβει από τον 73ο όροφο του Πύργου κι όντας πληγωμένη στο πόδι από πρόσφατο τροχαίο που της είχε συμβεί σταμάτησε αφού δέν μπορούσε να συνεχίσει.

Τότε πήραν την απόφαση-άν και δέν υπήρχε χρόνος-ότι θα έπρεπε να την βοηθήσουν και να κατέβουν μαζί πιασμένοι από τους ώμους, αφού δέν μπορούσαν να την αφήσουν πίσω, κατεβαίνοντας σιγά σιγά μέχρι τον 4ο όροφο όπου κι άρχισαν να ψάχνουν για να βρούν μία καρέκλα για να ξεκουραστεί. Τότε ήταν η στιγμή που ο Πύργος που βρίσκονταν άρχισε να καταρρέει από πάνω τους και οι 14 άνθρωποι που βρίσκονταν εκεί περίμεναν το τέλος ακούγωντας τον ήχο από τα πατώματα που κατέρρεαν να πλήσιάζει.

Μετά από 10 δευτερόλεπτα που χρειάστηκε για να καταρρεύσει ολοσχερώς το κτήριο από πάνω τους, και σοκαρισμένοι από αυτό που συνέβαινε, έψαχναν ο ένας τον άλλον κι ώς εκ θαύματος ήταν όλοι καλά, το θαύμα είχε συμβεί άν και θα πέρναγαν αρκετές ώρες ακόμα ώστε να μπορέσουν να προσεγγίσουν τα συνεργεία διάσωσης και να τους απεγκλωβίσουν από τα συντρίμμια.

Ο Chief Jay Jonas και οι σύνάδελφοι του σώθηκαν επειδή τους αργοπόρησε η Josephine Harris, βρισκόμενοι στον 4ο όροφο στις σκάλες του κλιμακοστασίου Stairwell B, βρίσκονταν ακριβώς εκεί που θα έπρεπε να είναι για να επιβιώσουν. Όπως λέει κι ο Jay Jonas στο 2ο Βίντεο από τον 4ο όροφο και πάνω ο πύργος κονιορτοποιήθηκε από την κινητική ενέργεια της κατάρρευσης των πατωμάτων, ενώ από εκεί και κάτω δημιουργήθηκε ο σωρός από τα συντρίμμια όπου και δέν θα μπορούσε να επιβιώσει κανείς.

Από το Σημείο Μηδέν μόλις 20 άνθρωποι διασώθηκαν ζωντανοί μέσα από τα συντρίμμια, ανάμεσα στα συνολικά 2.977 θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων συμπεριλαμβάνονται 343 Πυροσβέστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Νέας Υόρκης (FDNY), 37 Αστυνομικοί της Λιμενικής Αρχής της Νέας Υόρκης και του Νιου Τζέρσεϊ (PAPD), 23 Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος της Νέας Υόρκης (NYPD), 8 άτομα ιατρικού προσωπικού επείγουσας ανάγκης (EMTs), και 10 Υπάλληλοι από διάφορες κρατικές υπηρεσίες (FBI, OCA, USSS, OTE).

Η Josephine Harris με πρόβλημα στην καρδιά έφυγε από την ζωή το 2011, οι πυροσβέστες που τη διέσωσαν την συνόδεψαν στην τελευταία της κατοικία.

Photo 6 North Tower stairwell B Photo 7 North Tower stairwell B Photo 9 North Tower stairwell B photo

Προς Τιμήν των θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων.


ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. ημουν 15 χρονων 1η μερα αγιασμος 1ης λυκειου. τρομερη μερα…τρομακτικη. αυτη η ημερα αλλαξε τον κοσμο θυμαμαι το πριν κ το μετα κ φτανουμε στο χαλι της σημερινης εποχης. ειλικρινα παντως απορω πως μετα απο τοσα ντοκουμεντα ο κοσμος πιστευει ακομα οτι ηταν τρομοκρατικο χτυπημα.

  2. Εξαιρετικό Αφιέρωμα από το makeleio.gr – Το 2ο Βίντεο, το οποίο αναφέρεταιι το κείμενο, είναι το “Inside The Twin Towers”

Comments are closed.