Αποκάλυψη: Ο καπετάνιος του τουρκικού πλοίου που αναστάτωσε το Αιγαίο ήταν και στο Mavi Marmara!- Ολο και πιο ύποπτη η υπόθεση…

Κοινοποίηση:
μαρμαρα

Όλο και πιο ύποπτη γίνεται η υπόθεση του τουρκικού πλοίου ACT που χθες αναστάτωσε το Αιγαίο, όταν ο καπετάνιος του, αρνήθηκε να σταματήσει τον πλου του για να γίνει νηοψία από το Ελληνικό Λιμενικό, που είχε πληροφορία από τη DEA, για μεταφορά ναρκωτικών. Όπως αποκαλύπτεται ο καπετάνιος ήταν μεταξύ των επιβαινόντων στο πλοίο Mavi Marmara,το οποίο είχε προσπαθήσει να σπάσει τον αποκλεισμό της Γάζας, με αποτέλεσμα να επέμβουν Ισραηλινοί κομάντος και να υπάρξουν νεκροί Τούρκοι.

Πριν μερικές μέρες έγινε γνωστό ότι το Ισραήλ θα πληρώσει στις οικογένειες των θυμάτων 20 εκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση. Ο Χαλούκ Σαμί Καλκαβάν που είναι καπετάνιος του ACT, ήταν στη λίστα επιβατών του Mavi Marmara, στο οποίο καπετάνιος ήταν ο αδελφός του! Προφανώς δεν είναι …τυχαίοι ναυτικοί! Από χθες η Τουρκία επιχειρεί να παρουσιάσει το γεγονός του ACT  ως «θερμό επεισόδιο», κάτι που δεν μπορεί να σταθεί ούτε ως…ανέκδοτο. Το μόνο που δεν μας έχουν πει από την Άγκυρα είναι τι τελικά μετέφερε το πλοίο και αν όπως στην περίπτωση του Mavi Marmara περιείχε φορτίο από οργάνωση που πρόσκειται στον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγιπ Ερντογάν.

μαρμαρα

Με πληροφορίες από: militaire.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: