Αποθεώθηκε ο Άνθιμος – Ανοιχτό το αν θα πάει στο συλλαλητήριο – Έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο μέσα στον Ναό [ΒΙΝΤΕΟ]

Κοινοποίηση:
anthimos3

Τη στήριξή του στο σημερινό συλλαλητήριο για την υπεράσπιση του ονόματος της Μακεδονίας εξέφρασε από άμβωνος ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος.
Εν μέσω χειροκροτημάτων, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, γνωστοποίησε στον κόσμο που βρίσκεται στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, στη Θεσσαλονίκη, ότι ενδέχεται να παραβρεθεί στο συλλαλητήριο που έχει προγραμματιστεί στις 14.00 για την υπεράπιση του ονόματος της Μακεδονίας, στην παραλιακή λεωφόρο της Θεσσαλονίκης.


Μετά την θεία λειτουργία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό, παρουσία πλήθους κόσμου κι επισήμων, ο κ. Άνθιμος προέτρεψε τον κόσμο να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο και πρόσθεσε ότι εάν μπορέσει, θα είναι και ο ίδιος εκεί, παρά το γεγονός ότι τις προηγούμενες ημέρες είχε πει ότι θα ακολουθήσει την επίσημη γραμμή της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Στη συνέχεια, το εκκλησίασμα έψαλε μέσα στον Ιερό Νεό τον Εθνικό μας Ύμνο.

«Δεν χαρίζουμε σε κανένα το ιστορικό όνομα Μακεδονία»

«Ευλογημένε λαέ της Μακεδονίας και του απανταχού ελληνισμού, από τα βάθη της καρδιάς μου που δεν κουράστηκε να αγωνίζεται για την ορθοδοξία και την Ελλάδας μας, απευθύνω αγωνιστικό χαιρετισμό για να σταθούμε αντάξιοι στην ώρα τούτη της εθνικής μας δοκιμασίας» σημείωσε ο κ. Άνθιμος.

Τόνισε δε ότι «αυτή η σημερινή σύναξη στον Ιερό Ναό και η άλλη που θα γίνει σήμερα για την υπεράσπιση των δικαίων μας,έχει σκοπό να διατρανώσει στην παγκόσμια κοινή γνώμη ότι δεν χαρίζουμε σε κανένα το ιστορικό όνομα Μακεδονία».

Ο κ. Άνθιμος κάλεσε τον κόσμο να διαδηλώσει υπερ του ιστορικού ονόματος της Μακεδονίας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αδελφοί σε γη και θάλασσες, σε τηλεοράσεις και ραδιόφωνα, στα ανοιχτά περάσματα, φωνάξτε ότι η Μακεδονία ήταν και είναι πατρίδα των Ελλήνων. Όπου Μακεδονία ίσον Ελλάδα και όπου Ελλάδα ίσον Μακεδονία».
Πηγή: thestival

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Παρατηρήστε στο βίντεο τον Λεβέντη την ώρα που όλοι ψάλλουν τον Εθνικό μας Υμνο ! Προφανώς δεν τον
    ξέρει ο προδοταράς !

  2. sebasmiotate bravo ta skopia den prepi na onomastoun makedonia pote giati den eine kai oute tha ginoun i slavoboulgaoalbani makedones eine gifti fenonte apo tis fatses tous i politiki mas ftene gia ola afta gia deaeties tin elada tin kibernoun dosilogi to mono pou tous endiaferi eine i provoli to hrima ta symferonta gia to atomatous kai ton dikon tous kato i kybernisi tsipra na pan oli i politiki tis elados sto diavolo

  3. Πάλι βιάσθηκε να τοποθετηθεί. Το Πανεθνικό Συλλαλητήριο ακόμα δεν τελείωσε, κανείς δεν του το είπε;;;

    ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΡΜΟΝΗΣ

Comments are closed.