ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! ΟΥΤΕ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΥΤΗ “Χαρατσώνουν” τους επαγγελματίες με τα εταιρικά αυτοκίνητα…

Κοινοποίηση:
k4

Πρόσθετη φορολογική επιβάρυνση για χιλιάδες μισθωτούς και στελέχη επιχειρήσεων τα εταιρικά Ι.Χ. Τους φορτώνουν με επιπλέον ποσά φορολογητέου εισοδήματος, υπολογίζοντας τη χρήση των οχημάτων ως φορολογητέα παροχή σε είδος!

Από το καθεστώς αυτό εξαιρούνται οι βουλευτές, οι οποίοι απολαμβάνουν πλήρους φοροαπαλλαγής για τη χρήση των δωρεάν παραχωρούμενων από τη Βουλή αυτοκινήτων!

Σύμφωνα με διάταξη που ψηφίστηκε το Δεκέμβριο από τη Βουλή και ισχύει αναδρομικά για εισοδήματα που αποκτώνται από την 1η/1/2016, εφόσον το ποσό της λιανικής τιμής προ φόρων ενός εταιρικού αυτοκινήτου, το οποίο παραχωρείται δωρεάν για χρήση σε εργαζόμενο ή μέτοχο ή εταίρο μιας επιχείρησης, είναι μεγαλύτερο των 12.000 ευρώ ή εφόσον το όχημα, ανεξαρτήτως ύψους φόρων, δε χρησιμοποιείται για επαγγελματικούς σκοπούς, τότε επί του ποσού της ΛΤΠΦ θα υπολογίζεται η αξία της παροχής του αυτοκινήτου στον εργαζόμενο, ώστε αυτή να συμπεριληφθεί στο συνολικό ετήσιο εισόδημά του, δηλαδή να φορολογηθεί αθροιστικά, ως εισόδημα από μισθωτή εργασία, μαζί με τις χρηματικές απολαβές του από την επιχείρηση.

Συγκεκριμένα:

α) για ΛΤΠΦ από 0 έως 12.000 ευρώ ως ποσοστό 4% της ΛΤΠΦ

 β) για ΛΤΠΦ από 12.001 έως 17.000 ευρώ ως ποσοστό 7% της ΛΤΠΦ

 γ) για ΛΤΠΦ από 17.001 έως 20.000 ευρώ ως ποσοστό 14% της ΛΤΠΦ δ) για ΛΤΠΦ από 20.001 έως 25.000 ευρώ ως ποσοστό 18% της ΛΤΠΦ

 ε) για ΛΤΠΦ πλέον των 25.001 ευρώ ως ποσοστό 22% της ΛΤΠΦ.

Η αξία της παραχώρησης ενός οχήματος υπολογίζεται ως ποσοστό στο σύνολο της ΛΤΠΦ και όχι κλιμακωτά.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: