ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Εκτιμητής της ΕΛ.ΑΣ. έκλεβε τα κατασχεθέντα

Κοινοποίηση:
690_d8344172-49cf-4e1d-8891-d00b612816b5

Για κλοπή κατασχεθέντων συνελήφθη ο επίσημος πραγματογνώμονας – εκτιμητής της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο συνεργάτης της ΕΛ.ΑΣ., με έδρα το Κολωνάκι, είχε το ρόλο της αξιολόγησης των κλοπιμαίων που κατάσχονται, κατά τις συλλήψεις μελών συμμοριών, μεταξύ των οποίων και η «σπείρα των Ρομά».

Ο 63χρονος, όμως, διαπιστώθηκε πως έκλεβε ακριβά και πολύτιμα κοσμήματα, αντικαθιστώντας τα με άλλα μικρότερης αξίας ή ψεύτικα, προτού παραδοθούν στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Τα ίδια στελέχη της Ασφάλειας που τα έστελναν σε αυτόν, ήταν που έκαναν την έρευνα στην επιχείρησή του, όπου βρήκαν τα κοσμήματα που είχαν παραοποιηθεί ή παρακρατηθεί, με τον ίδιο να δικαιολογείται πως τα είχε εκεί λόγω φόρτου εργασίας.

Ο συλληφθείς είχε αντικαταστήσει ή κρύψει πινάκια αντικειμένων παρακατάθεσης της Ελληνικής Αστυνομίας με κοσμήματα που είχαν κατασχεθεί προς εκτίμηση.

Σε άλλα πινάκια είχε αντικαταστήσει τις χειρόγραφες αναφορές των αντικειμένων με δικές του τιμές.

Οι αστυνομικοί στη συνέχεια ερεύνησαν και το σπίτι του, όπου επίσης εντόπισαν μεγάλο αριθμό κοσμημάτων, τα οποία ερευνώνται για να διαπιστωθεί το νόμιμο της κατοχής του.

Πλέον όλες οι υποθέσεις, στις οποίες έχει εμπλακεί ο συλληφθείς, μπαίνουν στο μικροσκόπιο των Αρχών, για να διαπιστωθούν και άλλες τυχόν έκνομες ενέργειες.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. ΚΑΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΛΑΔΩΘΗΚΕ…….ΚΑΙ ΜΙΛΗΣΕ H’ ΤΑ ΧΑΛΑΣΑΝ ΣΤΗ ΜΟΙΡΑΣΙΑ

  2. ….Έβαλαν το λύκο να φυλάει τα πρόβατα. Δεν αναφέρουν όμως δίωξη θα γίνει; Εδώ δεν είναι μόνο κλοπή, είναι εξαπάτηση, δολιότητα κλπ.

Comments are closed.