ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!! Διαβάστε πόσα «τσεπώνει» καθαρά η Πόρσε για κάθε αυτοκίνητο που πουλάει!!

Κοινοποίηση:
k6

Το καθαρό  λειτουργικό κέρδος που βγάζει η Πόρσε από κάθε αυτοκίνητο που πουλά είναι 16.000 ευρώ, την ώρα που Daimler και BMW βάζουν στα ταμεία τους 4.600 δολάρια έκαστη.

Η Volkswagen παρέδωσε 238.000 αυτοκίνητα το 2016, αποκομίζοντας λειτουργικά κέρδη 3,9 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 14% σε σχέση με τα αντίστοιχα του 2015.  Έτσι, κάθε φορά που η Πόρσε πουλά ένα 911 ή ένα Καγιέν μπορεί με το κέρδος μόνο να αγοράσει ένα ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο άλλης μάρκας.

Ως γνωστόν, η Πόρσε δε φτιάχνει φθηνά αυτοκίνητα, αλλά ακόμα και πολυτελείς μάρκες, όπως η Mercedes, συχνά κατασκευάζουν οχήματα με στενότερα περιθώρια κέρδους ώστε να προσελκύσουν αγοραστές. Παράλληλα, οι πελάτες της Πόρσε πληρώνουν ένα premium για την άριστη φήμη της μάρκας.

Και η Φεράρι ξέρει καλά αυτό το παιχνίδι. Το λειτουργικό της κέρδος ισοδυναμεί με περίπου 90.000 δολ. ανά αυτοκίνητο. Αλλά το 30% των δραστηριοτήτων της προέρχεται από κινητήρες, μπρελόκ, πάρκα αναψυχής και άλλα προϊόντα που δεν έχουν τροχούς. Επίσης, η εταιρεία κατασκευάζει μόλις 8.000 αυτοκίνητα τον χρόνο, καθώς θέλει να κρατήσει την παραγωγή χαμηλά και τις τιμές ψηλά.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: