ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ! Γιατί ο Σωκράτης και οι Αρχαίοι Φιλόσοφοι Θεωρούσαν τη Δημοκρατία ως ένα «Φαύλο Πολίτευμα»; (ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
giati-sokratis-arxaioi-filosofoi-theorousan-dimokratia-faulo-politeuma-video

Ενώ, η αρχαία Αθήνα θεωρείται στις μέρες μας το λίκνο και απαρχή όποιων δημοκρατικών ιδεωδών, λίγοι γνωρίζουν πως οι αρχαίοι φιλόσοφοι και ειδικά ο Σωκράτης διακατέχονταν από μια αποστροφή, όσον αφορά την δημοκρατία αυτή καθεαυτή.

katohika.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

3 Σχόλια

  1. ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!!!ΕΜΕΙΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΧΟΥΜΕ ΧΡΥΣΟΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΜΑΛΑΚΙΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΧΑΡΙΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΑΛΗΤΟΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΑΧΑΛΟ ΑΠΟ ΤΟ 74 ΚΑΙ ΜΕΤΑ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΦΑΥΛΟΚΡΑΤΙΑ ΑΣΥΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΓΕΛΟΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΟΗΤΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ

  2. Δεν φταίει το πολίτευμα! Δεν είναι το καλύτερο αλλά σίγουρα δεν είναι το χειρότερο! Απλά έτσι όπως το εφαρμόζουν οι πολιτικάντηδες (και όπως το εφάρμοζαν τότε) , γίνεται (και γινόταν) απεχθές για τον κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο. Να σημειώσω πάντως πως όλα τα πολιτεύματα προβλέπουν εκλογή των εκπροσώπων από τον λαό, αλλά ΟΧΙ από τον όχλο!!!!

  3. ποιος σοβαρός άνθρωπος θα δεχότανε να αποφασίζονται σοβαρά ζητήματα από μια πειναλέα αμόρφωτη μάζα και μάλιστα με μία ψηφοφορία στα 4 χρόνια όπως είναι σήμερα, τουλάχιστον τότε μαζεύονταν και συζητούσαν το κάθε θέμα ξεχωριστά και ψηφίζανε.

Comments are closed.