Απαγόρευση κίνησης αυτοκινήτων κοντά σε σχολεία…

Κοινοποίηση:
sxoleio londino oxhmata

Φαίνεται πως ο νέος δήμαρχος του Λονδίνου, Sadiq Khan έχει αρκετά πρωτοποριακές και «πράσινες» ιδέες σχετικά με την κίνηση αυτοκινήτων στη βρετανική μεγαλούπολη. Μία από αυτές, αφορά στην απαγόρευση της κυκλοφορίας κοντά σε σχολεία!

Μπορεί αυτή τη στιγμή, μετά το τραγικό τρομοκρατικό κτύπημα να έχει άλλα πράγματα στο μυαλό του, όμως ο Khan έχει σαφές και… υγιές πλάνο. Το ανέλυσε στους Times.

«Θυμώνω γιατί η κυβέρνηση αδιαφορεί για όσα λέει η επιστήμη και για τις αποδείξεις που υπάρχουν πλέον. Πριν από 40-50 χρόνια νομίζαμε πως το κάπνισμα δεν κάνει κακό στην υγεία και έτσι οι πρόγονοί μας δεν έκαναν κάτι για αυτό. Τώρα όμως γνωρίζουμε τις συνέπειες. Τόσο του καπνίσματος όσο και της μόλυνσης του αέρα. Είναι επείγον να βρούμε λύση», είπε ο Δήμαρχος του Λονδίνου.

Μάλιστα το πλάνο του έχει ήδη αρχίσει να τίθεται σε εφαρμογή στην περιοχή Camden και ζητά τη συγκατάθεση όλων των αρχών ώστε να επεκταθεί σε όλη την πόλη.

Sadiq-Khan-londonmayor640

Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε μετά από πρόσφατη έρευνα που έδειξε πως δεκάδες χιλιάδες παιδιά στο Λονδίνο είναι εκτεθειμένα σε ατμοσφαιρική μόλυνση που μπορεί να βλάψει την υγεία τους. Μάλιστα η ίδια έρευνα που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Evening Standard, κάνει λόγω για συνολικά 9.000 θανάτους σε ετήσια βάση, λόγω ατμοσφαιρικής μόλυνσης.

newsauto.gr

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: