Απίστευτο: «Έκαψαν» την προστατευόμενη… γραμματέα του Φρουζή

Κοινοποίηση:
Capture9238

Το όνομά της αναρτήθηκε σε πινάκιο ποινικού δικαστηρίου της Ευελπίδων.

 

Απαρατήρητη σχεδόν πέρασε η χθεσινή τεράστια γκάφα των Αρχών με τη γραμματέα του πρώην στελέχους της Novartis Κ. Φρουζή. Κατά ορισμένα δημοσιεύματα, η εν λόγω είναι προστατευόμενη μάρτυρας στην πολύκροτη υπόθεση, παρά ταύτα το όνομά της αναρτήθηκε σε πινάκιο ποινικού δικαστηρίου της Ευελπίδων το οποίο τη δίκαζε για απάτη κατ’ εξακολούθηση με ηλεκτρονικό υπολογιστή. Η μήνυση εναντίον της έχει υποβληθεί από τον υιό Φρουζή και αφορά σε γεγονότα που έλαβαν χώρα τον Ιούνιο του 2015.

Την ίδια ώρα η γραμματέας κατέθετε εκ νέου στην εισαγγελία διαφθοράς ενώ στο απέναντι κτίριο (9) της πρώην Σχολής Ευελπίδων ο Κ. Φρουζής είχε προσέλθει μετά των δικηγόρων του όπου συνεδρίαζε το δικαστικό συμβούλιο εξετάζοντας την απαγόρευση εξόδου του από τη χώρα.

Όπως αναφέρουν σε ιστοσελίδες έμπειροι νομικοί, αν όντως η γραμματέας είναι προστατευόμενη μάρτυρας (σ.σ. με το ψευδώνυμο «Μάξιμος Σαράφης») τότε η Εισαγγελία θα έπρεπε να αποσύρει το όνομά της από το πινάκιο και να αναβάλει τη δίκη πριν τη συνεδρίαση του δικαστηρίου.

Αν δεν είναι, τότε η χθεσινή κατάθεσή της στην Εισαγγελία Διαφθοράς θα σηματοδοτήσει νέο κύκλο αντιπαραθέσεων και ερωτημάτων γύρω από το σκάνδαλο της πολυεθνικής.

Τελικώς η εκδίκαση της δικογραφίας της αναβλήθηκε για τον Νοέμβριο του 2018, αν και υπάρχει μια λεπτομέρεια που την… «καίει». Στο κτίριο όπου δικάζονταν είχε αναπτυχθεί μικρή δύναμη με επικεφαλής αστυνομικό υποδιευθυντή, δηλαδή ανώτερο αξιωματικό, όπως συμβαίνει στις περιπτώσεις μείζονος ενδιαφέροντος, ενώ αντιθέτως καμία ιδιαίτερη αστυνομική φρουρά, παρά μόνον 1-2 αστυφύλακες, δεν υπήρξε στο κτίριο 9 όπου μετέβη ο κ. Φρουζής.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: