Απέσυρε ο Γαβρόγλου την διάταξη για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Κοινοποίηση:
2224717

Την απόσυρση της διάταξης που αφορά στην αναγνώριση τίτλων σπουδών ανώτατης εκπαίδευσης διεθνών οργανισμών, στους οποίους μετέχει η Ελλάδα ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. H συγκεκριμένη εξέλιξη αναδεικνύει ως «νικητή» τον πρώην υπουργό Παιδείας, Νίκο Φίλη, στην πρόσφατη σντιπαράθεσή του με τον νυν υπουργό Κώστα Γαβρόγλου στη Βουλή, για το θέμα της διάταξης που προστέθηκε στο νομοσχέδιο του για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, η οποία καταγγέλθηκε ως «κερκόπορτα» των ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Συγκεκριμένα, η διάταξη, που βρίσκεται στο άρθρο 19, παρ. 1 του νομοσχεδίου για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Αττικής, αναφέρει: «Οι τίτλοι σπουδών ανώτατης εκπαίδευσης διεθνών οργανισμών στους οποίους μετέχει η Ελληνική Δημοκρατία είναι ισότιμοι με τους τίτλους σπουδών των ελληνικών δημόσιων ανώτατων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, χωρίς να απαιτείται η έκδοση πράξης αναγνώρισης».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Παιδείας «μετά τις διαφορετικές ερμηνείες που διατυπώθηκαν αλλά και την επιδίωξή του να υπάρξει η όσο το δυνατόν ευρύτερη διακομματική συναίνεση, ανακοινώνει ότι αποσύρει από το άρθρο 19 την παράγραφο 1α του σ/ν για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής που θα εισαχθεί προς συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου».

«Για τη συγκεκριμένη ρύθμιση κατατίθεται σχετικό ερώτημα του υπουργείου προς το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Οι αριςτεροι μιλάνε για ιδιωτική παιδεια;;; Χαχαχαχα, γι αυτο εχουν καταντήσει τα Ελληνικά πανεπιστήμια μπορδελο και κέντρα τρομοκρατών. Οπως παντα, οπως ολα, πρωτα τα υποβαθμίζουν και μετα τα ξεπουλανε. Καποιοι φαίνεται λίγου ρεύονταν τα πανεπιστήμια μας. Αντε, σκουπιδια αριςτεροι, ξεπουλήσετε τα κι αυτα. Θελετε τους Ελληνες αμόρφωτους και αγράμματους για να τους κάνετε σκλαβους και να κάνετε τις βρωμοδουλειές σας πιο ευκολα.

  2. Ιδρύουν στο Σούνιο την πρώτη ιδιωτική νομική σχολή!!!

    Με φωτογραφική διάταξη του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, στο νομοσχέδιο του υπουργού Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη που ψηφίζεται την Δευτέρα, η κυβέρνηση ανοίγει το παράθυρο για τη δημιουργία του πρώτου ιδιωτικού πανεπιστημίου, από την πρώην ΜΚΟ του καθηγητή Σπύρου Φλογαίτη, που έχει μετατρέψει σε διεθνή οργανισμό.

    http://onlinepapadopoulos.blogspot.gr/2014/05/blog-post_4750.html

Comments are closed.