Ανεξέλεγκτη η φωτιά στο Κάλαμο – Ηρωικές μάχες των πυροσβεστών σε Καπανδρίτι, Βαρνάβα και Γραμματικό! (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Κοινοποίηση:
690_c713ea27-2774-4ea7-bca3-1e852e364885

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά που ξεκίνησε την Κυριακή από τον Κάλαμο και εκτείνεται πλέον σε Καπανδρίτι και Βαρνάβα, ενώ κατευθύνεται προς το Σέσι Γραμματικού, έχοντας καλύψει με πυκνό σύννεφο καπνού ολόκληρη την Αττική.

Οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς τις τελευταίες ώρες στον Κάλαμο όπου σπίτια έχουν πλέον παραδοθεί στις φλόγες, ενώ η φωτιά έχει ξεφύγει προς το Καπανδρίτι.

Στο Καπανδρίτι μαίνεται τριπλό πύρινο μέτωπο, έχει εκκενωθεί το μοναστήρι Αναλήψεως και κάποια από τα σπίτια του οικισμού Μετόχι έχουν παραδοθεί στις φλόγες.

Στον Βαρνάβα επίσης υπάρχουν συνεχείς αναζωπυρώσεις, με τις φλόγες να έχουν προκαλέσει ζημιές στα σπίτια, άγνωστης ωστόσο εκτάσεως.

Η κοινοτάρχης Βαρνάβα έχει από νωρίς απευθύνει έκκληση για υδροφόρες, καθώς λόγω της φωτιάς έχουν καταστραφεί τα αντλιοστάσια.

Εικόνες της Αττικής από ψηλά

Φωτιά - ανατολική Αττική - αεροφωτογραφία

Φωτιά - ανατολική Αττική - αεροφωτογραφία

Φωτιά - ανατολική Αττική - αεροφωτογραφία

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, στην κατάσβεση της φωτιάς στο μεγάλο μέτωπο λαμβάνουν μέρος 68 οχήματα με 150 πυροσβέστες, 58 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 20 εθελοντικά οχήματα, 38 υδροφόρες των ΟΤΑ και της Περιφέρειας, έξι χωματουργικά μηχανήματα, 50 άτομα και τέσσερα μηχανήματα από τις ένοπλες δυνάμεις. Επίσης, με το πρώτο φως της ημέρας οι επίγειες δυνάμεις ενισχύθηκαν με εναέρια μέσα.

Βαρνάβας - φωτιά - πυρκαγιά

Φωτιά - Κάλαμος - καταστροφές

«Η πυρκαγιά έλαβε γρήγορα διαστάσεις λόγω της μεταβλητότητας που παρουσίαζε η ένταση και η διεύθυνση του ανέμου, του είδους της βλάστησης, της ποσότητας της καύσιμης ύλης και του ανάγλυφου της περιοχής εκδήλωσής της και δεν κατέστη δυνατό να τεθεί υπό έλεγχο στο αρχικό της στάδιο.

Πυρκαγιά - Φωτιά - ΒΑΡΝΑΒΑΣ

Πρόκειται για μια δύσκολη πυρκαγιά καθώς εξελίσσεται σε μεικτή ζώνη κατοικιών και δασικών εκτάσεων. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις πέραν του περιορισμού των μετώπων έχουν ως προτεραιότητα την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Πυροσβεστικής, η οποία απευθύνει έκκληση στους πολίτες να απομακρύνονται από τις φλεγόμενες περιοχές, τόσο για τη δική τους ασφάλεια, όσο και για τη διευκόλυνση του πυροσβεστικού έργου.

Πυρκαγιά - Φωτιά - ΒΑΡΝΑΒΑΣ

Πυρκαγιά - Φωτιά - ΒΑΡΝΑΒΑΣ

Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε από χθες το βράδυ ότι βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, ενώ πηγές του υπουργείου έκαναν λόγο για σχέδιο εμπρησμού «πυροδοτώντας» πολιτική κόντρα, καθώς προκλήθηκαν αντιδράσεις από την αντιπολίτευση.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: