Ανατροπή ισορροπιών στο Αιγαίο; Η Τουρκία αγοράζει S-400 από την Ρωσία

Κοινοποίηση:
S-400

Η Ρωσία και η Τουρκία υπέγραψαν την σχετική συμφωνία για την πώληση των ρωσικών συστημάτων αντιπυραυλικής άμυνας S-400 , δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την διάρκεια ομιλίας του στο τουρκικό κοινοβούλιο. Την δήλωση του αυτή μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο Haber 7.

«Έγιναν βήματα με την Ρωσία στο ζήτημα αυτό. Έχουν μπει οι υπογραφές και ελπίζω ότι θα δούμε τους πυραύλους S-400 στην χώρα μας, τους οποίους θα ζητήσουμε να κατασκευάζουμε από κοινού» , δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος απευθυνόμενος στο σώμα της τουρκικής βουλής.

Ο Ερντογάν είπε ακόμη ότι «επί χρόνια η Τουρκία δεν μπορούσε να πάρει από τις ΗΠΑ αυτό που ήθελε» και «αναγκάστηκε να το αναζητήσει αλλού». «Και αυτές οι συμφωνίες είναι αποτέλεσμα αυτών των αναζητήσεων. Η Ελλάδα, μέλος του ΝΑΤΟ, επί χρόνια χρησιμοποιεί τους S-300. Για ποιό λόγο λοιπόν (οι ΗΠΑ -σ.σ.) ανησυχούν;», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ πάντως αρνήθηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις αυτές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. «Δεν σχολιάζουμε» ήταν η απάντηση του σε σχετικό ερώτημα που του τέθηκε.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Μακαρι να τους παρει..πεταμενα λεφτα για το θεαθηναι απο τον σουλτανισκο.
    Ειναι αφελης οποιος νομιζει οτι αν ξεκινησει επεισοδιο με τα μεμετια οι μεγαλες δυναμεις θα μας αφησουν μερες και βδομαδες να σφαζομαστε για να φανουν τα (οντως) τακτικα πλεονεκτηματα στο πεδιο των μαχων..
    Αυτα ειναι πλεονεκτηματα μονο για τις υπερδυναμεις που δεν εχουν τσολιαδες στ @@ τους και μπορουν οταν και οποτε θελουν να τα χρησιμοποιουν..
    Οι μικροι ειναι μονο υποχρεωμενοι να πληρωνουν εξοπλιστικα για το θεαθηναι και για να κονομανε οι μεγαλοι..
    Οποια μικρη χωρα ιστορικα πηγε να κανει κιχ σε δυο βδομαδες την ισοπεδωσαν…
    Τωρα αν ο σουλτανισκος θεωρει την τουρκια υπερδυναμη που οποτε της καπνισει χρησιμοποιει το οπλοστασιο της(οπως το ισραηλ) τοτε το προβλημα του ειναι ακομα μεγαλυτερο
    οπως και το δικο μας πλεονεκτημα μεσω των συμμαχιων μας

Comments are closed.