Ανατριχιαστικό!- Ο Άγιος Παΐσιος εξηγεί τι αισθάνεται κάποιος όταν πεθαίνει…

Κοινοποίηση:
παισιοςςςς

«Γέροντα, όταν πεθάνει ο άνθρωπος, συναισθάνεται αμέσως σε τι κατάσταση βρίσκεται;» Διαβάστε τι απαντά στην απορία για την κατάσταση αυτή ο Άγιος Παίσιος ο Αγιορείτης.

Ναι, συνέρχεται και λέει «τι έκανα;», αλλά «φαϊντά γιόκ», δηλαδή δεν οφελεί αυτό. Όπως ένας μεθυσμένος, αν σκοτώσει λ.χ. την μάνα του, γελάει, τραγουδάει, επειδή δεν καταλαβαίνει τι έκανε, και όταν ξεμεθύσει, κλαίει και οδύρεται και λέει «τι έκανα;», έτσι και όσοι σ’ αυτήν την ζωή κάνουν αταξίες είναι σαν μεθυσμένοι.
Δεν καταλαβαίνουν τι κάνουν, δεν αισθάνονται την ενοχή τους. Όταν όμως πεθάνουν, τότε φεύγει αυτή η μέθη και συνέρχονται. Ανοίγουν τα μάτια της ψυχής τους και συναισθάνονται την ενοχή τους, γιατί η ψυχή, όταν βγεί από το σώμα, κινείται, βλέπει, αντιλαμβάνεται με μια ασύλληπτη ταχύτητα.

Πηγή: proskynitis.blogspot.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

11 Σχόλια

  1. Φάτε χόρτο γίδια… Μαθαίνω οτι τώρα τελευταία, πουλάει σε καλή τιμή αυτό το νέο φρούτο ο Κλεομένης που έχει χόμπυ να φτύνει βιτρίνες, να πετάει πέτρες σε αόρατα δαιμόνια και να εκτοξευει απειλές σε δικαστες και αστυνομικούς οτι αν δεν τον αφήσουν να κάνει τα δικά του, θα “…παραλάβουν τα παιδιά τους σε κομμάτια…”. Μιλάμε για ατόφια χριστιανική αγάπη, όχι αστεία. Μετά, μας φταίνε οι ταλιμπάν, αλλά έχουμε κι εμείς κάτι μπουμπούκια…!

  2. μηπως κανεις γνωριζει τι ειναι ο Οικουμενισμος κι απο ποιον εκπροσωπειτε;; Μηπως απο τον Προκαθημενο της Ορθοδοξιας δηλ. τον εκαστοτε πατριαρχη, ποιου; του εσβεσμενου Φαναριου, αυτον που κυρητει γυμνη τη Κεφαλη, οτι οι Πατερες μας ΤΗς Αγιας Ορθοδοξιας μας ησαν **Θυματα του αρχεκακου οφεως , κι ειναι στην κριση Του δικαιοκριτου και Παντοδυναμου Θεου, δηλ, του Διαβολου!!!!!Αυτα… λεει …ελεγε ο σημερινος Βαρθολομαιος, κι αυτον εξυμνουσε ο αγιος που αναφερατε πριν!!!!!!!
    μοι γενοιτο, Ελεος, …………………..
    υγ, ειπε κι για το υποδουλωμενο εθνος, οτι κατι ξυπολυτοι διεκοψαν την τοσο υπεροχη διαβιωση με τους Τουρκους, δηλ οι επανασταται οπλαρχηγοι μας ….
    κι αυτον εξυμνουσε ο αγιος που αναφερατε πριν!!!!!!!.

  3. Ρε ζώο ηλίθιε μαλακοπιτουρα που θα κοροϊδέψεις ρε σκουπίδι έναν άγιο ποιος είσαι εσυ; Όταν με το καλό ψωφολογησεις δεν θα σε θυμαται κανένας και θα καταλήξεις σε κάποιο χωνευτηριο ενώ ο άγιος Παισιος θα ζει στους αιώνες και στον τάφος του θα είναι πάντα πιστοί που θα προσκυνάμε ζητωντας την ευλογία του. Όταν σου κτυπησει κάποια αρρώστια την πόρτα σου γιατί η υγεία δεν είναι δεδομένη τότε να σε δω ηλίθιε πως θα τρέχεις από μοναστήρι σε μοναστήρι και από άγιο σε άγιο προκειμένου να βρεις την υγεία σου ,τότε θα σου φύγει τελείως η μαγκιά λέμε τώρα. Το να μην πιστεύεις είναι δικαίωμα σου το να σεβεσε την πίστη των άλλων είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΟΥ.

  4. Βασιλεύουσα παντόφλες εξαμίλια κάστανα ποθούμενο γυαλιά ηλίου ξανθόν γένος ομπρελίτσα τράνταγμα ξαπλώστρα

    1. απο την μια έχεις δίκιο, όσο για τον απο πάνω, εντάξει μπορεί ο Γέροντας Παίσιος να κατατάσετε Άγιος, να σου πω κάτι? ο Άγιος Πατάπιος που το σώματου έιναι άφθαρτο 1500 ετών, η Αγία Ελένη , ο Άγιος διονύσιος, ο Άγιος Νεκτάριος, επειδή όλοι οι ΆΓΙΟΙ κατατάσονται στην Αγιότητα είναι μαχητές του Κυρίου, υπερασπίζονται τοΝ Χριστό, εγώ απο την πλευρά μου είμαι λίγο δύσπιστος όσο αφορά τον Άγιο Παίσιο, όμως όταν είδα εικόνες του φωτογραφίες καταλαβαίνω ότι είχε ποιο καθαρή ψυχή απο εμένα, όλοι έχουμε αμαρτήσει ακόμα και το μικρό ψεμματάκι στην δουλειά μας είναι αμαρτία, όμως είμαστε άνθρωποι και την αμαρτία δεν μπορούμε να την αποφύγουμε όμως μην το γαμ.. το θέμα με την Ζωντανή Θρησκεία μας.

      1. Αφθαρτα σωματα υπαρχουν σε ΟΛΟΥΣ τους λαους και σε ΟΛΕΣ τις θρησκείες.
        Είναι ένα φυσικο παραδοξο με διαφορες επιστημονικες εξηγήσεις και δεν εχει να κανει με θρησκείες και πιστευω.

    2. Κοίτα να μετανοήσεις για τις ηλιθιότητες που λες γιατί προκαλείς πάρα πολύ το Θεό να σου στείλει πολύ μεγάλη δοκιμασία.Και ξέρεις σε ποιον θα σε αναγκάσει να παρακαλείς για να σε βοηθήσει;Αυτό που τώρα κοροιδεύεις!!!

      1. χα χα χα βγες απ το κοσμο σου πανηλιθια, ζεις στο παραμυθι

Comments are closed.