Ανακαλούνται από την Ελλάδα όλες οι παρτίδες βρεφικού γάλακτος Frezylac

Κοινοποίηση:
Baby bottle and milk powder on dark grey table

Σε ανάκληση όλων ανεξαιρέτως των παρτίδων του βρεφικού γάλακτος σε σκόνη Frezylac από την ελληνική αγορά, προχωρεί η εταιρεία Frezyderm, η οποία διακινεί στην Ελλάδα τα προϊόντα της εταιρείας Lactalis, κάποια από τα οποία είναι ύποπτα για σαλμονέλα.

Με επιστολή που έστειλε τη Δευτέρα στους φαρμακοποιούς και η οποία παρατίθεται ολόκληρη πιο κάτω, η εταιρεία διευκρινίζει πως η ανάκληση δεν αφορά το Frezylac Pure Liquid και τις βιολογικές κρέμες Frezylac, καθώς δεν σχετίζονται με το εργοστάσιο παραγωγής Lactalis.

Οι καταναλωτές που διαθέτουν βρεφικό γάλα σε σκόνη, ανοικτές ή κλειστές συσκευασίες, καλούνται να το επιστρέψουν στο φυσικό ή ηλεκτρονικό κατάστημα από το οποίο το αγόρασαν μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου.

Είναι υποχρεωτική η προσκόμιση της απόδειξης αγοράς, προκειμένου το κατάστημα να μπορεί να προβεί στις κατάλληλες λογιστικές εγγραφές.

Σε περίπτωση που δεν υπάρχει η απόδειξη, προτείνεται η διευκόλυνση και εξυπηρέτηση του καταναλωτή εάν εκείνος μπορεί να αποδείξει τη συναλλαγή μέσω άλλων στοιχείων, όπως κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών ή πιστωτικής κάρτας. Με την ίδια επιστολή, η εταιρεία ενημερώνει τους φαρμακοποιούς για τη διαδικασία πίστωσης.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: