Ανήκουστο! Από Δευτέρα πάνε για κλείσιμο οι Ανώτατες Στρατιωτικές Σχολές της χώρας

Κοινοποίηση:
1234 (493)

Σοκ έχει προκαλέσει εδώ και μερικές ώρες η ανακοίνωση των μισθών των καθηγητών των ΑΣΕΙ που βγήκαν για το μήνα Δεκέμβριο,

οι οποίοι
είναι μειωμένοι σε ποσοστά μεταξύ 30% και 70% σε σχέση με αυτούς του Νοεμβρίου.
Χαρακτηριστικά αναφέρεται περίπτωση πρωτοβάθμιου Καθηγητή στη Σχολή Ευελπίδων, ο οποίος λαμβάνει πλέον μισθό 540 ευρώ!
Οι καθηγητές δηλώνουν ότι ήταν εντελώς απροετοίμαστοι για αυτήν την εξέλιξη και υποστηρίζουν ότι τους είχε δοθεί η διαβεβαίωση πως με το νέο μισθολόγιο οι μισθοί τους θα ήταν είτε ελαφρά αυξημένοι, ιδιαίτερα στις κατώτερες ακαδημαϊκές βαθμίδες, είτε θα έμεναν οι ίδιοι ή στη χείριστη των περιπτώσεων θα υφίσταντο μικρές μειώσεις.
«Αν δεν είναι κάποιο κακόγουστο αστείο», ανέφερε καθηγητής της Ευελπίδων «αυτή η εξέλιξη πρακτικά οδηγεί τα ΑΣΕΙ σε κλείσιμο γιατί, πολύ απλά, δεν μπορούμε να ζήσουμε με αυτά τα χρήματα, άρα δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε».

Από τη Δευτέρα λοιπόν οι συνελεύσεις των καθηγητών των ΑΣΕΙ αναμένεται να αποφασίσουν πως θα αντιδράσουν και ήδη συζητιέται η αποχή από τα διδακτικά καθήκοντα, η μη διεξαγωγή εξετάσεων και η μη κατάθεση βαθμολογιών.
Σε κάθε περίπτωση, μια πρωτοφανής θύελλα αναμένεται να ξεσπάσει από τη Δευτέρα στον χώρο της ανώτατης στρατιωτικής εκπαίδευσης και μένει να δούμε τι συνέπειες αυτή θα έχει.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. Καλα ποσα χρηματα επαιρναν πριν και τωρα τους δινουν μονο 540 ευρω..
    ε δεν καταλαβαμε οτι οι εποχες των τοτε τελειωσαν πια ? στα 25 χρονια συνταξη και μισθος απο την πρωτη μερα που μπαινουμε στην σχολη ,και μετα με πολλα επιδοματα…φτανει να πιασουμε εναν καλο βαθμο ,πριν εαν ειχες κανα μεσο και απο το γυμνασιο . Φυσικα πρεπει να εχουμε ενστολους καλα αμοιβομενους… αλλα να μην υπαρχουν και εξω παιδια με πτυχια – μεταπτυχιακα που οι γονεις τους εχουν χαλασει πολλες δεκαδες χιλιαδες ευρω για να το παρουν να κανουν δουλεια ποδαριου για 280-420 τον μηνα….και αν οχι να φυγουν για εξω ας κοιταμε και τα χειροτερα …

    1. Επειδή είσαι και χαζός και άσχετος θα σου εξηγήσω μερικές διαφορές.Η κυριότερη διαφορά είναι ότι το άρθρο μιλάει για τους ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ των στρατιωτικών σχολών,άρα βλακέντιε,η όποια σύγκριση μισθών θα πρέπει να γίνει με ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ άλλων ανώτατων σχολών.Πάμε στις άλλες διαφορές.Οι βάσεις για να μπεις σε κάποια στρατιωτική σχολή είναι πολύ υψηλότερες από τις περισσότερες άλλες σχολές οπότε οι γονείς όσων παιδιών θέλουν να μπουν σε κάποια στρατιωτική σχολή θα δώσουν εξίσου πολλά λεφτά.Ο φοιτητής μιας στρατιωτικής σχολής δεν έχει καμία σχέση με τον οποιοδήποτε άλλον φοιτητή.Είναι σχεδόν εσώκλειστος,η “φοιτητική ζωή” του είναι κάτι άγνωστο,έχει υποχρεώσεις(πράγμα άγνωστο για τον οποιοδήποτε άλλον φοιτητή),εκτελούν κανονικά υπηρεσίες,φυσικά για αιώνιους φοιτητές ούτε λόγος και πολλά άλλα.Για την “αγορά εργασίας” αρκεί να σου πω ένα μόνο πράγμα.Ο κάθε στρατιωτικός είναι υποχρεωμένος να ξεκινά από την αρχή την ζωή του κάθε φορά που παίρνει μετάθεση.Όλα τα άλλα που αντιμετωπίζει τα αφήνω στην άκρη.

Comments are closed.