«ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΛΑ!! ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ!! Μαρτύριο» οι εισαγωγές μεταχειρισμένων ΙΧ!!! Μόνο σε ΕΛΤΑ και ΚΕΠ μεταβιβάσεις και πινακίδες…

Κοινοποίηση:
ÌÅÔÁ×ÅÉÑÉÓÌÅÍÁ ÁÕÔÏÊÉÍÇÔÁ (EUROKINISSI/ÃÉÙÑÃÏÓ ÊÏÍÔÁÑÉÍÇÓ)

Ένα «Γολγοθά» θα αντιμετωπίζουν μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Μεταφορών όσοι τολμήσουν να εισάγουν μεταχειρισμένα αυτοκίνητα ή δίκυκλα ή να μεταβιβάσουν κάθε είδους όχημα, ενώ παράλληλα «απαγορεύονται» οι εκπτώσεις κομίστρων από τις εταιρείες διαμεσολάβησης ενώ παράλληλα οι έχοντες θα πληρώνουν τριπλάσια πρόστιμα για παραβάσεις του ΚΟΚ τις οποίες όμως αναιρεί ο κ. Μαυραγάνης.

Μεταβιβάσεις και Άδειες Κυκλοφορίας και Πινακίδες μόνο σε ΚΕΠ και ΕΛΤΑ

Μόνο στις ταχυδρομικές υπηρεσίες και στα ΚΕΠ θα εκδίδονται πλέον οι αιτήσεις έκδοσης για Άδειες Κυκλοφορίας και Πινακίδων χωρίς ωστόσο να γνωρίζουμε τι έγγραφα θα παραλαμβάνουν οι αγοραστές αυτοκινήτων ώστε να μπορούν να τα ασφαλίζουν ή να μεταβούν στο εξωτερικό.

Παράλληλα αν κάποιος επιθυμεί μετά την απόκτηση του οχήματος να μεταβεί στο εξωτερικό είναι πολύ πιθανό να βρεθεί «φιλοξενούμενος» σε κάποιο αστυνομικό τμήμα καθώς δεν θα υπάρχει Άδεια Κυκλοφορίας στο όνομά του!

Παράλληλα όσοι αποκτούν μεταχειρισμένο αυτοκίνητο θα πρέπει να γνωρίζουν πως θα πληρώσουν και νέο χαράτσι 20 ευρώ στις μεταβιβάσεις αυτοκινήτων.

Ειδικότερα σύμφωνα με το άρθρο 46 του νομοσχεδίου που υπερψηφίστηκε για να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε μεταβίβαση αυτοκινήτου θα πρέπει οι υποψήφιοι αγοραστές να καταβάλουν το παράβολο των 20 ευρώ για την «Βεβαίωση Τεχνικής Επικαιροποίησης» πέραν του κόστους μεταβίβασης που κυμαίνεται από 105 έως και 280 ευρώ ενώ παράλληλα οι εθνικοί διανομείς θα έχουν το χρονικό περιθώριο 15 ημερών ώστε να εκδώσουν την συγκεκριμένη βεβαίωση. Δηλαδή το κράτος μόνο από τα νέα παράβολα για τα αυτοκίνητα θα εισπράξει πάνω από 7 εκατ. ευρώ!

Πηγή: www.movenews.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: