Αιχμάλωτοι των σκουπιδιών οι πολίτες! Η απάντηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ στην κυβερνητική πρόταση

Κοινοποίηση:
poe ota

Ιδιαίτερα σημαντική συνάντηση με την ΠΟΕ-ΟΤΑ είχε ο Πάνος Σκουρλέτης στο υπουργείο Εσωτερικών, κατά την οποία τους παρουσίασε τη νομοθετική ρύθμιση που πρόκειται να κατατεθεί τη Δευτέρα, για τους συμβασιούχους.

 

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε – όπως άλλωστε αναμενόταν – χωρίς να υπάρξει ουσιαστική εξέλιξη στο ζήτημα, την ώρα που η κατάσταση είναι αφόρητη στους δρόμους.

Ουσιαστικά μετά από αυτή την εξέλιξη απλοί πολίτες παραμένουν «αιχμάλωτοι» των σκουπιδιών με την κατάσταση στους δρόμους να είναι αποκαρδιωτική.

Τα βουνά από τα σκουπίδια σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες προκαλούν ανησυχία για τη δημόσια υγεία.

Η αντίδραση της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ σχολίασε ότι η νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης έχει μεγάλη απόσταση από αυτά που ζητά η Ομοσπονδία και συμπλήρωσε πως πλέον το ζήτημα θα το αναλάβουν οι νομικοί σύμβουλοι και η εκτελεστική επιτροπή που θα πάρει τις αποφάσεις.

«Η νομοθετική ρύθμιση απέχει πάρα πολύ από αυτά που λέμε σαν Ομοσπονδία. Εχουμε την υποχρέωση να τη δούμε με τους νομικούς συμβούλους μας και να πάρουμε αποφάσεις ως εκτελεστική επιτροπή για να απαντήσουμε», δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Νίκος Τράκας.

«Οι νέες συμβάσεις που δίνονται δεν καλύπτουν όλους τους εργαζόμενους. Η Ομοσπονδία έχει πει ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να γίνουν αορίστου χρόνου. Καταλαβαίνουμε την κοινωνία, η κοινωνία καταλαβαίνει ότι έχουμε δίκιο», πρόσθεσε και σε ερώτηση για το αν θα βγουν τα απορριμματοφόρα στους δρόμους, ξεκαθάρισε:

«Δεν θα βγει κανένας πριν καταλήξει η ομοσπονδία, πρόκειται για 10.000 ανθρώπινες ψυχές», ενώ πρόσθεσε: «Η κυβέρνηση σε αυτή τη διαδικασία προσπαθεί να ρίξει το μπαλάκι στους δημάρχους και να φανεί ότι αυτοί απολύουν τους ανθρώπους».

Σκουρλέτης: Περιμένουμε την απάντησή τους

Ο κ. Σκουρλέτης μετά τη συνάντηση με την ΠΟΕ-ΟΤΑ στο ΥΠΕΣ δήλωσε: «Σήμερα στην συνάντηση με την ΠΟΕ-ΟΤΑ παρουσιάσαμε αναλυτικά όλα τα σημεία της νομοθετικής ρύθμισης που σκοπεύουμε να καταθέσουμε την Δευτέρα. Δεχτήκαμε αρκετά ερωτήματα και δόθηκαν απαντήσεις. Θεωρώ θετικό ότι υπάρχει ένας ανοικτός δίαυλος επικοινωνίας και διαβλέπω και μία ειλικρινή διάθεση από όλες τις πλευρές ώστε να βρεθεί λύση» και συνέχισε:

«Θέλω να επαναλάβω ότι με τη συγκεκριμένη ρύθμιση προβλέπουμε τη διασφάλιση της συνέχισης με νέες συμβάσεις των ήδη μέχρι τώρα εργαζομένων συμβασιούχων, μέχρι την ανακοίνωση των οριστικών των προσωρινών αποτελεσμάτων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ για την κάλυψη με μόνιμο τακτικό προσωπικό σε συγκεκριμένες θέσεις εργασίας. Είπα για άλλη μια φορά προς την ΠΟΕ-ΟΤΑ να θεωρούν δεδομένη την πολιτική θέση της κυβέρνησης να μην ενδώσει σε κάθε είδους πιέσεις για να παραδοθεί το έργο της συγκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιωτικά συμφέροντα. Επιφυλάχθηκαν να συνεδριάσουν και να μας απαντήσουν. Περιμένουμε λοιπόν την απάντησή τους».

Ο ΑΣΕΠ θα αποφασίσει για τη μοριοδότηση

«Πρόβλεψη θα υπάρχει για τους εργαζόμενους σήμερα στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ;» ρώτησε δημοσιογράφος τον κ. Σκουρλέτη.

«Οποιοσδήποτε εργαζόμενος μπορεί να υποβάλει τα έγγραφά του σε αυτόν τον διαγωνισμό. Το ΑΣΕΠ θα είναι εκείνο το οποίο θα προβλέψει και μια μοριοδότηση για τους ήδη εργαζόμενους. Θεωρώ ότι μία τέτοια κατεύθυνση έχει βάση» ήταν η απάντηση του υπουργού.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: