Αισχροκέρδεια να τραβάς τα μαλλιά σου: Δείτε ταβερνιάρης πόσο πουλάει την χωριάτικη σαλάτα και φρίξτε [ΦΩΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ]

Κοινοποίηση:
horiatiki

Μνημόνια μέχρι να σβήσει ο ήλιος!

Αυτό μας έρχεται στο μυαλό όταν βλέπουμε τι συμβαίνει στην αγορά και ιδιαίτερα στην εστίαση.

Απαράδεκτη η εντύπωση των επιχειρηματιών που θέλουν σε τρεις μήνες να βγάλουν τα σπασμένα ενός χρόνου ανεβάζοντας ακόμα και 200% τις τιμές ξεφτιλίζοντας τη χώρα στους τουρίστες αλλά και στου Έλληνες που παραθερίζουν.

Δείτε παρακάτω φωτό που μας έστειλε αναγνώστης του ΜΑΚΕΛΕΙΟ. 7.10 ευρώ για μια χωριάτικη σαλάτα την ώρα που τα υλικά που χρειάζονται για να την φτιάξεις δεν ξεπερνούν το 1,5 ευρώ.

20986246_10214244845894132_1696847866_n

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

19 Σχόλια

  1. Απο που βγαινει το 1,5 ρε μαστορα;;;
    Και στο κατω κατω ανοιξτε και σεις μια ταβερνα να οικονομισετε.. αντε το παρακανατε με αυτη τη μλκ καθε μερα.

  2. 7.10 Η χωριάτικη

    ΚΟΣΤΟΛΟΓΙΟ
    1,375…… Φ.Π.Α.
    2,29…….. ΕΦΟΡΙΑ
    0,29………Ο ΔΗΜΟΣ
    1,50………ΥΛΙΚΑ
    0,60………ΕΡΓΑΤΙΚΑ
    ………………………………..
    6,055 ……ΣΥΝΟΛΟ

    7,10
    – 6,055
    ……………………..
    1,045 Σχετικό Κέρδος

    Με αυτό το 1,045 πρέπει να πληρώσει ΤΕΒΕ, Ενοίκια, Ρεύμα, Νερό, Τηλέφωνο………και κάπου στο βάθος να βγάλει και κέρδος για να ζήσει.
    Αυτά μόνο είχα να πω!!!!!

  3. εγραψες τη μεγαλυτερη αληθεια “Έχουμε παρατήσει την πρωτόγεννη παραγωγή κι έχουμε γίνει μαγαζάτορες, χαρτογιακάδες, άνεργοι πτυχιούχοι, επιχειρηματίες του κ….,”
    εγω θα ρωτησω τον μαγαζατορα γδαρτη, εαν θα πληρωνε αυτος σε καποιο αλλο ταβερνειο τη χωριατικη σαλατα 7,10 ευρω -η- θα εκανε τον κοκκορα!

    1. EΓΡΑΨΕ ΤΗ “ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ” Η ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΜΑΛΑΚΙΑ Ο…ΒΟΛΕΜΕΝΟΣ ΣΤΙΣ ΑΝΕΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΑΣΤΟΣ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ “ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ” ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ ΚΙ ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΟΥ “ΠΑΡΑΤΗΣΑΝ” ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΓΙΑΚΑΔΕΣ!!! ΔΕΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΗΣΑΝ, ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΤΗΣΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΕΔΩ, ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΤΗ ΖΩΗ ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΑΙ ΖΗΤΙΑΝΟΥΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΑΤΑΝΕ ΑΠ’ ΤΑ ΑΡΧΙΔΙΑ, ΓΙΑ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ!!! ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΙ -ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ- ΚΑΙ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΕΝΟΙ ΣΕ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥΣ, ΕΣΤΕΛΝΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗ ΠΟΛΗ, ΝΑ “ΣΠΟΥΔΑΣΟΥΝ” ΚΑΠΟΙΑ “ΕΠΙΣΤΗΜΗ” ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ (ΚΑΜΜΙΑ..ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ, ΚΑΜΜΙΑ…ΚΟΙΝΩΝΙΟΛΟΓΙΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ “ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ Κ.Α ” ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ” ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΟΜΑΣΩΝΩΝ) ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ “ΠΤΥΧΙΟ” ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ “ΠΡΟΣΟΝΤΑ” ΑΠ’ ΟΣΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ’ ΓΙΑ ΔΙΟΡΙΣΜΟ, ΣΤΟΝ ΠΡΟΘΑΛΑΜΟ ΤΟΥ ΤΟΠΙΚΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ!!! ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΓΡΑΨΩ, ΑΛΛΑ ΒΑΡΙΕΜΑΙ ΝΑ ΓΕΜΙΣΩ ΤΟ ΑΔΕΙΟ ΣΟΥ ΚΕΦΑΛΙ!!! ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΓΕΜΙΣΕΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ!!!

      1. Αν πρόσεξες τι έγραψα παρακάτω, γιατί φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν διάβασες, είμαι σε χωριό διατηρώ τα χωράφια των γονιών μου (που τους έχασα νωρίς), παρόλο που σπούδασα και θα μπορούσα να φύγω στο εξωτερικό ή να κάτσω σε κάποια πόλη. Άρα τις ταμπέλες του τύπου «βολεμένος με τις ανέσεις» να τις βάλεις σε άλλους και κυρίως στα κομματόσκυλα, εργατοπατέρες κτλ.
        Για τους πολιτικούς έχεις εν μέρη δίκιο, αλλά όλους αυτούς κάποιοι τους ψήφισαν, δεν προέκυψαν από παρθενογένεση. Όσο για τις εφευρέσεις των εβραιομασόνων, αν οι ιθαγενείς νεοέλληνες είχαν μάθει πρώτα απ’ όλα να σέβονται τη χώρα τους, τον συνάνθρωπό τους και είχαν τη στοιχειώδη οξυδέρκεια δεν θα έπεφταν σε καμία παγίδα. Το πρόβλημά μας είναι ότι ρίχνουμε τις ευθύνες για τα λάθη μας σε εξωγενές παράγοντες και δεν κοιτάμε να διορθωθούμε για να βάλουμε επιτέλους ένα τέλος στον κόπρο του Αυγεία.

  4. ΜΑΓΚΙΑ ΤΟΥ ΑΦΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ
    ΟΣΟ ΠΙΟ ΑΚΡΙΒΑ ΤΗΝ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΟΣΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΣ ΦΠΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ

    1. ΣΕ ΠΙΑ ΤΑΜΕΙΑ ΡΕ ΥΠΝΕ ????? ΠΙΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ??? ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΕΝΟΕΙΣ ΤΗΝ Α.Α.Δ.Ε Α.Ε ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕ Η ΜΕΡΚΕΛ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΠΟΔΙΑ ΤΗΣ ΟΙ ΕΔΩ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΟΝΤΕΣ!!!!!!!!!!! ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΚΟΙΜΩΜΕΝΕ ΕΛΛΗΝΑ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΕΦΟΡΙΑΣ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ Α.Ε ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ????????????

      1. ΜΕ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΣ ΒΑΖΩ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΟΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΙΑ

  5. Παιδιά, στη χώρα τους , με μικρότερη φορολόγηση, θα κόστιζε περισσότερο.
    Μένω εκτός και γνωρίζω. Καιρός να ξυπνήσουμε και εμείς.
    Ένα απλό burger στην Αμερική κοστίζει ~ 7$

  6. ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΣ ΦΑΕΙ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ Η ΑΣ ΚΑΤΣΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ.

    1. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΒΟΛΕΜΕΝΟ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ ΟΠΑΔΕ ΤΩΝ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΩΝ !!!!!!!!!!!

      1. ΜΕ ΞΕΡΕΙΣ Κ ΑΠΟ ΧΤΕΣ ΡΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΠΟΥ ΜΕ ΛΕΣ ΒΟΛΕΜΕΝΟ ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΟ ????ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΜΠΕΤΟΒΛΑΚΑ

  7. ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ!!! ΘΑ ‘ΧΕΙ ΦΡΙΞΕΙ ΑΠ’ ΤΟΥΣ ΜΠΑΤΙΡΟΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΞΥΠΟΛΗΤΟΙ ΜΕ ΒΡΩΜΙΚΑ ΣΑΝΤΑΛΙΑ ΠΟΔΑΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΝΟΥΝ ΜΙΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΙ ΕΝΑ ΠΟΤΗΡΙ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΚΡΑΤΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΔΕΚΑ ΩΡΕΣ!!! ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΞΑΜΟΛΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΡΑΧΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΡΗΜΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΚΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΦΡΟΥΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΠΕΙΝΑ ΤΟΥΣ!!! ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΕΧΕΙ ΛΕΦΤΑ ΑΣ ΚΑΤΣΕΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΦΑΙ ΚΙ ΟΧΙ GREEK SALAD ΜΕ…ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΗΡΟΥΝΙΑ ΚΑΙ ΠΙΑΤΑ!!! ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ ΣΑΝ ΧΩΡΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΠΑΤΙΡΗΔΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΕΝΤΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΤΟΥΣ, ΕΝΩ ΑΛΛΟΙ(ΒΛΕΠΕ ΤΟΥΡΚΙΑ) ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΤΗΝ ΑΦΡΟΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΜΑΤΑ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙΑ!!! ΔΕΝ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ, ΣΤΑ ΣΚΑΤΑ ΝΑ ΠΑΕΙ!!!!

  8. Οι βολεμενοι ραγιαδες που εχουνε ακομα λεφτα και κυκλοφορανε
    διακοπες σε νησακια και κανετε παραπονα για τις τιμες θα ερθει και η σειρα σας

    Τραβατε ζορι με τα φαγαδικα αλλα δε εχετε ανοιξει ποτε κανενα μαγαζι να ξερετε
    Βαλτε το ρευμα καθε μηνα το φπα 24% τους το ΙΚΑ των υπαλληλων το ΤΕΒΕ του μαγαζατορα
    το ενοικιο το χαρατσι απο το το Δημο για τα τραπεζια που παιρνει με το ΕΣΤΙ ΘΕΛΩ 5%
    επι του τζιρου του καταστηματος βαλε το συνολικο της εφοριας αν περασεις τις 10.000 ευρω
    το μηνα εισπραξεις παει 45% το φπα του καταστηματος
    Οσα κι αν βγαλει με την αισχροκερδια τα μισα και πανω θα του τα φαει η εφορια των δωσυλογων
    πολιτικαντων και ο δημος.
    Σκαστε λοιπον και αντε πιο περα σε αλλη ταβερνα πιο φθηνη..αφηστε ην κλαψα
    Ευρωπαιοι δε θελατε να ειστε ολοι ψηφισατε μνημονιακα κομματα σκατε και κολυμπατε τωρα..

    1. Με την ίδια λογική κι ο μαγαζάτορας άμα δεν τα βγάζει πέρα να πάει πίσω στο χωριό του και να καλλιεργήσει τη γη ή να βοσκήσει πρόβατα. Έχουμε παρατήσει την πρωτόγεννη παραγωγή κι έχουμε γίνει μαγαζάτορες, χαρτογιακάδες, άνεργοι πτυχιούχοι, επιχειρηματίες του κ…., κουτοπόνηροι γλείφτες ξένων οπισθίων κ.α.

      1. ΡΕ [ ΑΣΕΡΕ] ΕΧΕΙΣ ΕΧΕΙΣ ΦΥΛΑΞΕΙ ΠΡΟΒΑΤΑ; ΕΙΣΑΙ ΜΑΛΟΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ …. ΑΝΩΝΥΜΑ ΒΕΒΑΙΑ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΟΤΣΙΑ ΕΛΑ ΣΤΟ ΜΑΙΝΑΛΟ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΖΑΠΑ ΤΑ ΜΙΣΑ ΔΙΚΑ ΜΟΥ….

        1. Του απαντώ σύμφωνα με τη βλακώδη λογική του. Αν νομίζεις ότι σε έθιξα κατάλαβες λάθος.
          Πτυχιούχος μπορεί να είμαι, αλλά τα χωράφια τις οικογένειάς μου δεν τα παράτησα, ούτε έφυγα στο εξωτερικό για το εύκολο χρήμα.

Comments are closed.