Έχετε συχνοουρία ή σηκώνεστε τη νύχτα στον ύπνο σας για τουαλέτα; Εάν «ΝΑΙ», τότε αυτό σημαίνει ότι έχετε ανάγκη από…

Κοινοποίηση:
exete-sixnoouria-sikoneste-nixta-ston-ipno-toualeta-nai-tote-auto-simainei-exete-anagki-apo-620x400

Τα νεφρά έχουν σημαντικό ρόλο στο σώμα, ανάμεσα τους και την απομάκρυνση των περιττών υλικών.

Ο ρόλος αυτός συμβάλλει στην ισορροπία των υγρών του σώματος και στην παραγωγή ούρων. Αλλά όχι μόνο. Τα νεφρά προσφέρουν κι άλλα πλεονεκτήματα στην υγεία.

Αν ενδιαφέρεστε για την φυσική ανάρρωση και τον υγιεινό τρόπο ζωής, η αποτοξίνωση των νεφρών θα

γίνει η αγαπημένη σας. Παρακάτω θα σας δείξουμε πώς να καθαρίσετε τα νεφρά σας, πώς να φτιάχνετε τους σωστούς χυμούς, τι πρέπει να τρώτε και ποιες τροφές βοηθάνε στην απομάκρυνση των περιττών υλικών από τα νεφρά.
Είναι καλό να συμβουλεύεστε πάντα τον γιατρό σας πριν ξεκινήσετε κάποια διαδικασία αποτοξίνωσης νεφρών. Αυτό ισχύει για όσους έχουν προβλήματα με τα νεφρά ή γενικότερα προβλήματα υγείας και απαιτείται να ακολουθούν συγκεκριμένη διατροφή. Η αποτοξίνωση σε αργό ρυθμό έχει καλύτερα αποτελέσματα.

Πάντα να ελέγχετε τα υλικά πρώτα και σταδιακά να αντικαθιστάτε τα γεύματα σας με χειροποίητους χυμούς.

Η ουσία της αποτοξίνωσης των νεφρών

Η λίστα των πλεονεκτημάτων της αποτοξίνωσης των νεφρών είναι ατελείωτη, αλλά πάνω πάνω βρίσκονται η μείωση του φουσκώματος και η αποφυγή λοιμώξεων στα νεφρά. Η αποτοξίνωση των νεφρών βελτιώνει την υγεία και την διατηρεί σε υψηλά επίπεδα. Δείτε μερικούς καλούς λόγους για να αποτοξινώσετε τα νεφρά σας το συντομότερο δυνατόν.

1. Μειώνει το φούσκωμα: Οι τοξίνες εξασθενούν την λειτουργία των νεφρών και συχνά προκαλείται φούσκωμα.

2. Προλαμβάνει την κόπωση: Η μη σωστή λειτουργία των νεφρών συχνά συνοδεύεται από κόπωση. Το σώμα δυσκολεύεται να επεξεργαστεί κάποιες τροφές και δεν μπορεί να απορροφήσει τα θρεπτικά συστατικά σωστά ώστε να μετατρέψει το φαγητό σε ενέργεια.

3. Προλαμβάνει τις λοιμώξεις των νεφρών: Οι τοξίνες συχνά προκαλούν λοιμώξεις, γι’αυτό και η αποτοξίνωση είναι τόσο απαραίτητη.

4. Θεραπεύει τα προβλήματα της ουροδόχου κύστης: Τα βουλωμένα νεφρά οδηγούν σε προβλήματα με την ουροδόχο κύστη.

5. Προλαμβάνουν τον σχηματισμό πετρών στα νεφρά: Οι πέτρες στα νεφρά είναι αποτέλεσμα συσσώρευσης λίπους. Αποτοξινώστε τα νεφρά σας για να τις προλάβετε.

6. Εξισορροπεί τις ορμόνες: Τα νεφρά παίζουν σημαντικό ρόλο στην διαδικασία της πέψης. Η δυσλειτουργία των νεφρών αυξάνει τον κίνδυνο ορμονικής ανωμαλίας.

7. Προστατεύει το δέρμα: Η δυσλειτουργία των νεφρών προκαλεί την αύξηση εξανθημάτων, ακμής και εκζεμάτων.

Πώς αποτοξινώνουμε τα νεφρά; Οι περισσότερες διαδικασίες αποτοξίνωσης νεφρών διαρκούν 5 μέρες. Υπάρχουν δύο επιλογές που πρέπει να σκεφτείτε: -Νηστεία 5 ημερών με χυμούς -Κατανάλωση ωμών φρούτων και λαχανικών την πρώτη και την πέμπτη μέρα και κατανάλωση χυμών τις υπόλοιπες μέρες.

Υπάρχουν πολλές συνταγές για χυμούς. Πάντα να επιλέγετε τα σωστά φρούτα και λαχανικά ώστε να έχουν το αποτέλεσμα που επιθυμείτε. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε μερικές συνταγές με σωστό συνδυασμό υλικών που συμβάλλουν στην αποτοξίνωση.

1. Ραπανάκι

Υλικά:

– 6-8 ραπανάκια – 1/2 μοβ λάχανο – 8 κοτσάνια σέλινο – 1 λεμόνι – 1 ρίζα τζίντζερ 2,5 εκατοστών

Προετοιμασία:

Καθαρίστε καλά τα υλικά σας και φτιάξτε τον χυμό. Αντικαταστήστε ένα από τα γεύματα σας με αυτόν το χυμό. Φτιάξτε μεγαλύτερη ποσότητα αν προσπαθείτε να αντικαταστήσετε περισσότερα γεύμα.

2. Καρότα και αγγούρια

Υλικά:

– 8 καρότα – 2 πράσινα μήλα – 1 μεγάλο αγγούρι – 1/2 λεμόνι

Τα υλικά αυτά αρκούν για μία μερίδα. Αν θέλετε περισσότερο χυμό, αυξήστε την ποσότητα. Καθαρίστε καλά τα υλικά και φτιάξτε τον χυμό. Αυτός ο ελαφρύς χυμός μπορεί να αντικαταστήσει ένα γεύμα το μεσημέρι, που σημαίνει ότι δεν πρέπει να τον πίνετε αντί για πρωινό.

3. Καρπούζι

Υλικά:

– 1/2 καρπούζι (ή φρέσκο νερό καρύδας) – 1 λάιμ, ξεφλουδισμένο

Προετοιμασία:

Στύψτε το καρπούζι μαζί με την φλούδα. Η φλούδα περιέχει συστατικά που συμβάλλουν στην διάσπαση των πετρών στα νεφρά. Τεμαχίστε το καρπούζι, ξεφλουδίστε το λάιμ και στύψτε το. Οι χυμοί εσπεριδοειδών βελτιώνουν την ικανότητα του σώματος να απορροφά τα θρεπτικά συστατικά ως και 5 φορές. Καταναλώστε πολύ χυμό καρπουζιού, γιατί είναι πολύ καλό καθαριστικό για τα νεφρά σας.

4. Πιπέρι καγιέν και εσπεριδοειδή

Υλικά:

– 1 λεμόνι – 1/2 λάιμ – 1 πρέζα πιπέρι καγιέν – 2 φλιτζάνια νερό – 1 κ.σ. μέλι

Προετοιμασία:

Αυτός ο χυμός είναι ένας ωραίος τρόπος να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Οι συνδυασμός των ισχυρών συστατικών του θα αποτοξινώσει τα νεφρά σας. Στύψτε τα εσπεριδοειδή και προσθέστε τα στο νερό. Ρίξτε το μέλι και λίγο πιπέρι καγιέν.

Τα παρακάτω τρόφιμα συμβάλλουν στην αποτοξίνωση των νεφρών:

1. Σελινόριζα

Είναι η ρίζα του σέλινου. Μπορεί να μην σας φαίνεται όμορφη, αλλά είναι πολύ σημαντική για την αποτοξίνωση των νεφρών. Είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά που καθαρίζουν τα νεφρά. Χρησιμοποιήστε την στους ζωμούς σας.

2. Σπαράγγι

Τα σπαράγγια έχουν ισχυρές διουρητικές και αλκαλοποιητικές δυνάμεις. Προλαμβάνουν τον σχηματισμό πετρών. Τα συστατικά τους διασπούν τους κρυστάλλους του οξαλικού οξέος.

3. Καρπούζι

Το καρπούζι αποτελείται κυρίως από νερό, επομένως είναι από τα πιο ισχυρά διουρητικά. Καλό είναι να καταναλώνετε καρπούζι μαζί με τους χυμούς σας. Επίσης, η φλούδα του καρπουζιού περιέχει συστατικά που διασπούν τις πέτρες στα νεφρά.

4. Χυμός λεμονιού

Το λεμόνι είναι απαραίτητο συστατικό της αποτοξίνωσης. Προλαμβάνει τον σχηματισμό πετρών στα νεφρά. Ο φρέσκος χυμός λεμονιού συμβάλει στην διάλυση των τοξινών. Προσθέστε λεμόνι στους χυμούς, αν αισθάνεστε συχνά την ανάγκη να πάτε τουαλέτα.

5. Βότανα και μπαχαρικά

Και τα βότανα και τα μπαχαρικά είναι απαραίτητα για την διαδικασία αποτοξίνωσης. Το τζίντζερ και ο κουρκουμάς είναι καλές επιλογές. Περιέχουν πολλές αντιοξειδωτικές ουσίες που βελτιώνουν την λειτουργία των νεφρών. Ο κουρκουμάς μειώνει τις φλεγμονές και αποτρέπει την εμφάνιση λοιμώξεων στα νεφρά. H πικραλίδα και η τσουκνίδα έχουν επίσης σημαντικά οφέλη.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: