Έρχεται ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ στην Αθήνα;; Τι λέει ο καθηγητής ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΙΑΣ, Άκης Τσελέντης;

Κοινοποίηση:
seismos-41-rixter-sti-xio.w_l

Ταρακουνήθηκε στο ρυθμό των ρίχτερ όλη η Αττική με μόλις 3,3…

Καθησυχαστικός για τη σεισμική δόνηση που έγινε αισθητή στην Αττική λίγο μετά τις 8 και 30 το πρωί εμφανίστηκε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης.

Μιλώντας σε ενημερωτική ιστοσελίδα, o κ. Τσελέντης δήλωσε ότι “δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας” και συμπλήρωσε “ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ενεργοποιηθεί κάποιο ρήγμα από αυτό το σεισμό”.

Μάλιστα, όπως σημείωσε συνήθως το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο δεν κάνει ανακοινώσεις για σεισμούς κάτω από 4 Ρίχτερ αλλά στην προκειμένη περίπτωση έδωσε ο ίδιος εντολή προκειμένου να μην υπάρχει κάποιος λόγος ανησυχίας, καθώς ο σεισμός έγινε αισθητός παρά το μικρό του μέγεθος.

Η σεισμική δόνηση που έγινε ιδιαίτερα αισθητή στο Λεκανοπέδιο σημειώθηκε στις 8.32 π.μ. (ώρα Ελλάδας).

Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών η ένταση του σεισμού ήταν 3,3 Ρίχτερ και το εστιακό του βάθος στα 5 χλμ.

Διαβάστε επίσης:

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ; ΓΙΑΤΙ ΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ; ΝΕΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ “ΜΙΚΡΗΣ” ΙΣΧΥΟΣ” ΑΛΛΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΛΛΑ- ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΟ …ΓΑΛΑΤΣΙ!

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. Και στην Κεφαλονιά που βγήκαν κάτι τέτοιο δήθεν επιστήμονες μ@$κες έλεγε τα ίδια κα ιτελικά είχε κάνει έναν 6,5 και έναν 6,8 αλλά αυτοί ήταν για τα πετρέλαια. Μετά από αυτούς τους σεισμούς άρχησε “το γλέντι” αν θυμάστε…
    Κανένας παρόμοιος μ@$ας δεν θα σας πει τί και πότε θα γίνει όταν είναι κανονισμένο να γίνει σας έχουν προειδοποιήσει εκατοντάδες φορές με τόσους μικρούς σεισμούς.

Comments are closed.