Έξυπνη εφαρμογή – σύμμαχος για διαζευγμένους γονείς!

Κοινοποίηση:
paidi diazygio

Μια νέα εφαρμογή για smartphone βοηθά τα χωρισμένα ζευγάρια να διαχειρίζονται τις υποχρεώσεις που έχουν να κάνουν με τα παιδιά τους, χωρίς να χρειάζεται να μιλούν ή να διαφωνούν στο τηλέφωνο.

Η εφαρμογή 2houses δημιουργήθηκε το 2011 από έναν χωρισμένο πατέρα που πάσχιζε να συνεννοηθεί με την πρώην σύζυγό του για τη φροντίδα των παιδιών τους. Σήμερα, χρησιμοποιείται από περισσότερες από 100.000 οικογένειες.

«Η άμεση επαφή και οι τηλεφωνικές συνομιλίες οδηγούσαν σε συγκρούσεις. Για την ευημερία του γιου μας, η πρώην μου και εγώ αναζητούσαμε έναν τρόπο για να ρυθμίσουμε το ημερολόγιο της επιμέλειας, να παρακολουθούμε τα κοινόχρηστα έξοδα, να μοιραζόμαστε πληροφορίες για τον γιατρό και το σχολείο του παιδιού», εξηγεί ο ίδιος.

Ο Gill Ruidant σύντομα εγκατέλειψε την εργασία του και ξεκίνησε να φτιάχνει μια εφαρμογή για κινητά και tablet, που να βοηθά τους διαζευγμένους γονείς να επικοινωνούν σχετικά με τα παιδιά τους σε ένα ουδέτερο περιβάλλον. Η εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να επικοινωνούν μεταξύ τους, να μοιράζονται φωτογραφίες και να ανεβάζουν σημαντικά έγγραφα, όπως π.χ. προγράμματα.

Η Flavia Fraser-Cannon, χρησιμοποιεί WhatsApp και το ημερολόγιο της Google για να συντονίζει την κηδεμονία με τον πρώην σύζυγό της και λέει ότι φαντάζεται ότι η συνκηδεμονία θα ήταν «εφιαλτική» χωρίς τη βοήθεια αυτών των εφαρμογών, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μπερδέματα και κακές συνεννοήσεις, με τελικό θύμα το ίδιο το παιδί. «Φανταστείτε για παράδειγμα, να μην υπήρχε κανείς να πάρει το παιδί από το νηπιαγωγείο, λόγω κακής συνεννόησης», σημειώνει.

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: