Ένταση στις σχέσεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου με την Ρωσική Εκκλησία

Κοινοποίηση:
3d85a041-1649-435d-a78d-ebdf4aa76e77

Ψυχροπολεμικές εντάσεις αναμένεται να πυροδοτήσει το αίτημα που κατέθεσε η Ουκρανική Εκκλησία για την εκχώρηση αυτοκεφαλίας, το οποίο αποδέχθηκε να εξετάσει το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το ανακοινωθέν που εκδόθηκε, το εν λόγω αίτημα κατέθεσαν εκκλησιαστικοί και πολιτικοί παράγοντες, οι οποίοι εκπροσωπούν πολλά εκατομμύρια Ορθοδόξων Ουκρανών.

Επ’ αυτού, το Οικουμενικό Πατριαρχείο αποφάσισε να επικοινωνήσει με αδελφές Ορθόδοξες Εκκλησίες, προς ενημέρωση και συντονισμό.

Στον αντίποδα η ρωσική πλευρά εμφανίζεται σίγουρη πως ο Οικουμενικός Πατριάρχης αλλά και καμία Ορθόδοξη Εκκλησία δεν θα κάνει δεκτό το αίτημα των Ουκρανών.

Αναλυτικά, σύμφωνα με το ανακοινωθέν:

«Ωλοκληρώθησαν αι εργασίαι της συνελθούσης υπό την προεδρίαν της Α.Θ. Παναγιότητος, εις τακτικάς συνεδρίας την Πέμπτην 19ην και την Παρασκευήν 20ην Απριλίου 2018, Αγίας και Ιεράς Συνόδου, κατά τας οποίας εθεωρήθησαν άπαντα τα εν τη ημερησία διατάξει αναγεγραμμένα θέματα, εφ’ ων και ελήφθησαν αι προσήκουσαι αποφάσεις.

Το Οικουμενικόν Πατριαρχείον, έχον, κατά τους Θείους και Ιερούς Κανόνας και την μακραίωνα εκκλησιαστικήν τάξιν και Ιεράν Παράδοσιν, την μέριμναν πασών των ανά τον κόσμον Ορθοδόξων Εκκλησιών και την ευθύνην της πανορθοδόξου ενότητος, ιδιαιτέρως δε έναντι του λαβόντος την σωτήριον Χριστιανικήν πίστιν και το άγιον Βάπτισμα εκ Κωνσταντινουπόλεως Ορθοδόξου Ουκρανικού λαού, ως αληθής μήτηρ Εκκλησία αυτού, ησχολήθη διεξοδικώς με το θέμα της εκκλησιαστικής εν Ουκρανία καταστάσεως, ως έπραξε και εις προηγουμένας συνοδικάς συνεδρίας, απεδέχθη αίτημα περί εκχωρήσεως αυτοκεφαλίας από μέρους εκκλησια-στικών και πολιτικών παραγόντων, εκπροσωπούντων πολλά εκατομμύρια Ορθοδόξων Ουκρανών, και απεφάσισε την επ’ αυτού εκ του σύνεγγυς επικοινωνίαν μετά των λοιπών αδελφών ορθοδόξων Εκκλησιών προς ενημέρωσιν και συντονισμόν.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

1 Comment

  1. ΦΟΒΑΣΕ ΜΗΝ ΧΑΣΕΙΣ ΤΗΝ ΜΑΣΑ ΣΟΥ ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΟΥΡΚΟΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΡΙΞΕΙΣ ΣΤΑ ΣΚΑΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΓΑΠΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ!!!!!!! ΑΝΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΒΟΛΟ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΕΣΥ

Comments are closed.