Ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια του κόσμου – Γιατί δεν έχουμε βρει εξωγήινους; (BINTEO)

Κοινοποίηση:
alien-spaceship-ufo-520x245

Ο Γαλαξίας μας έχει μία ηλικία τριπλάσια από την ηλικία της γης Ενώ οι τελευταίες μελέτες δείχνουν ότι πρέπει να περιέχει 40 δισεκατομμύρια εν δυνάμει κατοικήσιμους πλανήτες, την ίδια στιγμή η εξίσωση του Drake προβλέπει χιλιάδες Εξωγήινους πολιτισμούς μες στο Γαλαξία, όμως που είναι όλοι;

Αυτή η αντίφαση ανάμεσα στη μεγάλη πιθανότητα ύπαρξης εξωγήινων πολιτισμών και τη μεγάλη σιωπή του Διαστήματος φαίνεται ότι προτω διατυπώθηκε από τον Ενρίκο φέρμι το μεγάλο πυρηνικό φυσικό.

Έτσι έχει μείνει στην ιστορία ως το παράδοξο του φέρμι για να κατανοησουμε όμως τη σημασία του παράδοξου του φέρμι πρέπει να μελετήσουμε πρώτα τους πιθανούς τίτλους πολιτισμών που θα μπορούσαμε να βρουμε στο διάστημα σύμφωνα με την κλίμακα Καρντασεφ ρωσου αστροφυσικού.. οι πολιτισμοί χωρίζονται σε τρεις γενικές κατηγορίες βάσει των ποσών ενέργειας που εχουν καταφέρει να τιθασεύσουν .

Ενας πολιτισμός τύπου 1 είναι ένας πολιτισμός που θα εχει καταφέρει να τιθασεύσει όλη την ενέργειά του πλανήτη στον οποίο κατοικεί, ένας τέτοιος πολιτισμός δεν μπορούσε να κάνει αποικίες σε κοντινούς πλανήτες και δορυφόρους και θα μπορούσε Πιθανότατα να ελέγχει το κλίμα τα ηφαίστεια και τους σεισμούς του πλανήτη.

Ένας πολιτισμός τύπου 2 θα μπορούσε να αξιοποιήσει όλη την ενέργεια του ήλιου του Δηλαδή θα ήταν ένας Αστρικός πολιτισμός, ένας τέτοιος πολιτισμός θα μπορούσε να ταξιδεύει σε άλλα άστρα και είναι αυτός που συχνότερα βλέπουμε στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας!

Μια κατασκευή του πολιτισμου δύο θα μπορούσε να είναι για παράδειγμα μία σφαίρα ντάισον ,αυτη η κατασκευη θα ήταν μία σφαίρα η οποία θα περικλείε όλο το χωρο από τον πλανήτη στον οποίο κατοικεί ο πολιτισμός.. μέχρι και τον ήλιο έτσι θα εγκλωβίζε όλη την ηλιακή ενέργεια που εκπεμπεται και θα την διοχετευε στις ανάγκες του πολιτισμού!

Ο Πολιτισμός τύπου 3 τώρα θα ήταν ένας πολιτισμός που έχει καταφέρει να τιθασευσει ολη την ενέργεια σε ολόκληρο το γαλαξία του , ένας τέτοιος πολιτισμός ενδεχομένως θα είχε κάνει αποικίες σε όλο το Γαλαξία και θα ήταν κάτι σαν διαγαλαξιακή αυτοκρατορία

katohika.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

4 Σχόλια

  1. ΕΙΔΙΚΟΤΗΣ ΜΟΥ ΤΑ ΟΥΦΟ ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ ΓΑΤΑΚΙΑ

  2. Επειδή δεν το έχουν ανακοινώσει? Μα ηλίου φαεινότερο το γιατί. Αν παραδεχτούν ότι συνεργάζονται με εξωγήινους τότε καταρρέουν όλες οι θρησκείες.

Comments are closed.