Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από την ΕΜΥ – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα

Κοινοποίηση:
kairos-750x430

Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα – Πώς θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο – Αναλυτική πρόγνωση
Ο καιρός μάς τα χαλάει το Σαββατοκύριακο. Ο «Μίνωας» καταφθάνει και στήνει φθινοπωρινό σκηνικό εν μέσω… καλοκαιριού! Ετοιμαστείτε, λοιπόν, για ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους.

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, ο καιρός θα είναι άστατος το Σάββατο. Κατά διαστήματα θα επηρεαστούν η Κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η κεντρική και ανατολική Στερεά, η Εύβοια και πιθανόν τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου.
Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα επηρεαστούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα η Ήπειρος, η υπόλοιπη Στερεά, η υπόλοιπη Μακεδονία, η Πελοπόννησος, η Θράκη και πιθανόν τα νησιά του Ιονίου και η Κρήτη.

Αναλυτική πρόγνωση για το Σάββατο
Αττική
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τα οποία τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα από το βράδυ θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα τα οποία πιθανόν να είναι κατά τόπους έντονα τη νύχτα πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά διαστήματα στην Κεντρική Μακεδονία και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στις υπόλοιπες περιοχές θα είναι κατά τόπους έντονα. Πρόσκαιρη εξασθένηση τη νύχτα.
Άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτική Μακεδονία 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες οι οποίες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στην Ήπειρο τη Δυτική Στερεά, τη Δυτική Πελοπόννησο και πιθανόν στα νησιά του Ιονίου θα είναι κατά τόπους ισχυρές.
Άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Βροχές και καταιγίδες
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά διαστήματα στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Κεντρική και Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες στην Ανατολική Πελοπόννησο, θα είναι έντονα.
Άνεμοι στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία από 16 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες είναι πιθανό τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες να είναι κατά τόπους ισχυρές. Βελτίωση τη νύχτα. Άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες κατά διαστήματα στα νησιά του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου είναι πιθανό να είναι ισχυρές.
Άνεμοι από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός την Κυριακή

Σύμφωνα το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης της ΕΜΥ, την Κυριακή θα επηρεαστούν από την κακοκαιρία -κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες- όλα τα ηπειρωτικά, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, η Κρήτη και πιθανόν τα νησιά του Ιονίου (τα νοτιότερα).

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: