Έκκληση για Βοήθεια Ελληνικών Σχολείων Χιμάρας και Αργυροκάστρου

Κοινοποίηση:
IMG_9393R

«Αξιότιμοι Κυρίες και Κύριοι, με την παρούσα επιστολή μας,

θα θέλαμε να σας πληροφορήσουμε για το προσεχές Προσκυνηματικό ταξίδι που θα πραγματοποιήσουμε στη Β. Ήπειρο, από 12-15 Οκτ.2017,ως απότιση της οφειλόμενης ελάχιστης Τιμής στα 7976 Ελληνόπουλα εκείνα, που στο Έπος του 1940/41,αφού πολέμησαν γενναία για την Ελευθερία της Πατρίδος, έπεσαν ηρωϊκά στα πεδία των μαχών της Βορείου Ηπείρου. Δυστυχώς μέχρι και σήμερα συνεχίζουν να παραμένουν σχεδόν στο σύνολό τους άταφοι με τα οστά τους διάσπαρτα στα πεδία των μαχών ή προσωρινά θαμμένοι σε ομαδικούς τάφους και σε οστεοφυλάκια περιμένοντας την έγκριση για την ταφή τους. Στο πλαίσιο του ταξιδιού μας αυτού, θα ξαναεπισκεφθούμε και πάλι τα δύο σχολεία της Ελληνικής Ομογένειας, στο ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ και τη ΧΙΜΑΡΑ. Συγκεκριμένα στο «9-χρονοΕλληνικό Σχολείο ΟΜΗΡΟΣ» (Δημοτικό- Γυμνάσιο) στην ΧΙΜΑΡΑ, στο οποίο φοιτούν περίπου 131 Ελληνόπουλα και το «9-τάξιο Ελληνοαλβανικό Σχολείο ΠΝΟΗ ΑΓΑΠΗΣ της Ιεράς Μητροπόλεως Αργυροκάστρου», στο οποίο φοιτούν μαθητές της Εθνικής Ελληνικής Ομογένειας αλλά και άλλοι νέοι από την Αλβανία, που έχουν ως δόγμα τους τη Χριστιανική Ορθόδοξη Πίστη.
Σε επικοινωνία με τους διευθυντές και τους δασκάλους των σχολείων μας παρακάλεσαν στη φετινή επίσκεψή μας, αν είναι δυνατόν, να τους μεταφέρουμε είδη που αναγκαίου στα σχολεία. Συγκεκριμένα από τα ακόλουθα: Γραφική ύλη (Κόλλες Α4 για φωτοτυπίες και εκτυπώσεις. μολύβια, ‘’στυλό’’, χάρακες, γομολάστιχες κ.λ.π.).
Υπεύθυνος για συνεννόηση: Ο Ταξίαρχος ε.α. Ιωάννης Κουτσαϊμάνης, Αντιπρόεδρος του Παραρτήματος ΕΑΑΣ Ξάνθης. Τηλ.:+306937409943».
Υποστράτηγος ε.α. Γεώργιος Γεωργιάδης

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: