Έκκληση: Έλληνας πατριώτης ζητά αίμα για να μην πεθάνει. Να βοηθήσουμε…

Κοινοποίηση:
aima

Το ΜΑΚΕΛΕΙΟ παρακαλεί, όποιον Έλληνα πατριώτη μπορεί να δώσει αίμα για να βοηθήσει συνάνθρωπο του για να μην πεθάνει(επειδή χρειάζεται επειγόντως μετάγγιση, νοσηλευόμενος στη ΜΕΘ 2 του Ευαγγελισμού )να προσέλθει στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, κατά τις εξής ώρες και μέρες.

Σάββατο: 9-2

Καθημερινές ; 9-3.30 το μεσημέρι. 

Τρίτος όροφος, κτίριο ΑΧΕΠΑ, κέντρο αιμοδοσίας.

Το ονοματεπώνυμο και πατρώνυμο είναι Συμεών Στεφάνου Χίος.

Ευχαριστούμε θερμώς.

Σ.Χ

 

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

6 Σχόλια

  1. Αγαπητέ Στέφανε εύχομαι να πάνε όλα κατ΄ευχήν.
    και να τους πεις υπάρχουν και οι ενέσεις ερυθροποιητίνης που ίσως είναι λίγο καλύτερες από τη μετάγγιση επειδή κρατάει το δικό του αίμα ο ασθενής, αλλά οι γιατροί ξέρουν καλύτερα εγώ στο αναφέρω γιατί δυστυχώς τους είχα ακούσει και μετά την μετάγγιση την επόμενη μισή μέρα δε το δέχτηκε το αίμα ο οργανισμός του ασθενή και πέθανε δυστυχώς. Επισης εκεί δίνεται σε εξασθενημενους οργανισμους και η ντοπαμίνη η γνωστή ντόπα. αιματοκρίτης αιμοπετάλια έλεγχο θα κάνουν πιστεύω καλό εκεί στη ΜΕΘ και ελπίζω να μη θέλουνε κυνήγημα για τα αυτονόητα. eχουμε μιλήσει στο email, όλα καλα θα πάνε.
    ΜΦΧ

    1. Αυτα που γραφεις δεν εχουν καμια σχεση με την πραγματικοτητα. Η ντοπαμινη ειναι αγγειοσυσπαστικο, δεν ειναι “ντοπα” οπως γραφεις. Οσο για την ερυθροποιητινη, εχει συγκεκριμενες ενδειξεις και ο αρρωστος της ΜΕΘ δεν ειναι μια απο αυτες. Μεταγγιση μονο.

      Αν δεν εχουμε καμια ιδεα για το αντικειμενο, δεν ειναι αναγκη να γραφουμε οτι μας κατεβαινει στο κεφαλι. Παραπληροφορουμε.

  2. Στέφανε, μιά πού λέμε γιά αίμοδοσίες, άκου να σού πώ τί έγινε όταν ήμουν Έλλάδα τελευταία φορά, πρίν ένάμισυ χρόνο περίπου. Πήγα στό τμήμα αίμοδοσίας τού Νοσοκομείου Σωτηρία. Συμπλήρωσα τά χαρτιά (κάπου 4 σελίδες), καί πήγα στόν γιατρό γιά τά περαιτέρω. Ό γιατρός μέ ρώτησε άν είχα πάνω άπό 10 διανυκτερεύσεις στούς Νομούς Βοιωτίας/Λακωνίας τούς τελευταίους 12 μήνες. (περίεργη έρώτηση είπα μέσα μου.) Όταν τού είπα “3 βδομάδες στόν Νομό Λακωνίας”, μού είπε ότι δέν μπορώ νά δώσω αίμα, γιατί έκεί κάτω έχει έκατοντάδες κρούσματα έλονοσίας. Έπεσα άπ’τήν καρέκλα μου στό άκουσμα αύτό. Μού είπε ότι έχουν πολλά ίατρικά προβλήματα έκεί κάτω καί όφείλεται στούς χιλιάδες “πακιστανο-μπαγκλαντεσιανούς” πού έργάζονται έκεί κάτω.

    1. Η Λακωνια ειχε ανεκαθεν κρουσματα ελονοσιας απο παλια. Καθε χρονο εχει 3-4, οχι μονο τα τελευταια χρονια

    2. Ναι φίλε μου είναι μια πραγματικότητα και γίνεται για την ασφάλεια αυτού που θα λάβει το αίμα. Το πλασμώδιο μπορεί να κάνει αρκετό καιρό να εμφανιστεί στο αίμα και να ανιχνευθεί από τα tests με αποτέλεσμα η κλινική υποψία ή ένδειξη να αποτελεί αποτρεπτικό παράγοντα. Αυτό βέβαια δε σε αποκλείει από έμμεσο αιμοδότη. Αν επικοινωνήσεις με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας θα σου δώσουν επακριβής οδηγίες για το πότε και πως μπορείς αν δώσεις αίμα.

Comments are closed.