ΈΓΙΝΑΝ ΡΟΜΠΑ! Η συριακή αντιαεροπορική άμυνα αναχαίτισε 71 από τους 103 δυτικούς πυραύλους κρουζ

Κοινοποίηση:
xartis_syria (1)

Σύμφωνα με ανακοίνωση των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων – «Καταδεικνύει την εξαιρετική εκπαίδευση του συριακού στρατιωτικού προσωπικού από τους ειδικούς μας»
Την αναχαίτιση 71 από τους 103 πυραύλους κρους που εκτοξεύθηκαν από τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους εναντίον εγκαταστάσεων του συριακού καθεστώτος κατάφερε η συριακή αντιαεροπορική άμυνα, σύμφωνα με όσα υποστήριξαν οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις.
«Αυτό καταδεικνύει τη μεγάλη αποτελεσματικότητα αυτών των (αντιαεροπορικών) συστημάτων και την εξαιρετική εκπαίδευση του συριακού στρατιωτικού προσωπικού από τους ειδικούς μας», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο ρώσος στρατηγός Σεργκέι Ρουντσκόι, που παρέθεσε και το σχετικό χάρτη σε ενημέρωση που έγινε στο ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με τον Ρουντσκόι, η Ρωσία μπορεί να εξετάσει το ενδεχόμενο να προμηθεύσει με πυραυλικά συστήματα S-300 τη Συρία και άλλες χώρες.
Στόχος, ανέφερε, της επίθεσης ήταν η αποσταθεροποίηση της κατάστασης στην περιοχή. Σύμφωνα με το στρατηγό, η κατάσταση στη Δαμασκό και τις άλλες πόλεις της Συρίας είναι τώρα ήρεμη.

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ: