Ο mr. JUMBO, “τίμησε τη μνήμη του γιου του προτού ακόμα τον κηδέψει, με 5 απολύσεις”! Απίστευτη καταγγελία από εργαζόμενο στην Εταιρεία! “Ο Απ. Βακάκης, δε διστάζει να γίνεται χυδαίος και να βρίζει τους εργαζόμενους καταπατώντας την αξιοπρέπειά τους”.

Κοινοποίηση:
vakakis1-640x394-600x336

“Ούτε 2 μέρες δεν έχουν περάσει από το τραγικό δυστύχημα στην εθνική οδό όπου με υπαιτιότητα του γιου του Βακάκη έχασαν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι.

Ενώ η “μεγάλη οικογένεια του Jumbo”, οι εργαζόμενοι και σύσσωμη η κοινή γνώμη βρίσκονται σε κατάσταση “σοκ”, κανείς δε δείχνει να σοκάρεται από τις αλλεπάλληλες απολύσεις εργαζομένων στα Jumbo. Έτσι λοιπόν σήμερα (28/2/17) απολύθηκαν τουλάχιστον ακόμη 5 εργαζόμενοι, που στην πλειοψηφία τους μετρούσαν πάνω από 10 χρόνια στην εταιρία”. Αυτή η καταγγελία γίνεται από “εργαζόμενους στα jumbo” με ανάρτηση στο athens.indymedia!
Διαβάζουμε
Ούτε 2 μέρες δεν έχουν περάσει από το τραγικό δυστύχημα στην εθνική οδό όπου με υπαιτιότητα του γιου του Βακάκη έχασαν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι. Ενώ η “μεγάλη οικογένεια του Jumbo”, οι εργαζόμενοι και σύσσωμη η κοινή γνώμη βρίσκονται σε κατάσταση “σοκ”, κανείς δε δείχνει να σοκάρεται από τις αλλεπάλληλες απολύσεις εργαζομένων στα Jumbo. Έτσι λοιπόν σήμερα (28/2/17) απολύθηκαν τουλάχιστον ακόμη 5 εργαζόμενοι, που στην πλειοψηφία τους μετρούσαν πάνω από 10 χρόνια στην εταιρία.
Είναι γνωστό πως τα Jumbo εδώ και χρόνια επιφυλάσσουν τις χειρότερες εργασιακές συνθήκες για τους εργαζόμενους που έχουν την “τύχη” να δουλέψουν στα μαγαζιά τους. Εξαντλητική εντατικοποίηση μέχρι το βαθμό της υπερκόπωσης, απειλές, κομμένα ρεπό χωρίς να δηλωθούν, ανύπαρκτα μέτρα ασφαλείας συνθέτουν την καθημερινή εργασιακή εμπειρία στη γαλέρα του Jumbo, που σήμερα καυχιέται πως είναι από τις λίγες εταιρίες με θετικό πρόσημο μέσα στην οικονομική κρίση. Σε αυτό βοηθούν όλοι: απο την πυροσβεστική που κάνει τα στραβά μάτια στις αμπαρωμένες πόρτες-εξόδους κινδύνου, μέχρι την σχεδόν ανύπαρκτη επιθεώρηση εργασίας που όταν πηγαίνει για έλεγχο στα καταστήματα, πέφτει σύρμα απο τους ίδιους τους χρηματιζόμενους επιθεωρητές “ερχόμαστε” και εργαζόμενοι που εκείνη την ημέρα έχουν κανονικά ρεπό, “εξαφανίζονται”.
Ο Απόστολος Βακάκης, πρόεδρος και μεγαλομέτοχος της εταιρίας, δε διστάζει να γίνεται χυδαίος και να βρίζει τους εργαζόμενους καταπατώντας την αξιοπρέπειά τους. Παράλληλα απαιτεί ακόμα μεγαλύτερη παραγωγικότητα, με αποτέλεσμα πολλοί εργαζόμενοι να υποφέρουν απο μυοσκελετικά προβλήματα λόγω της έντονης σωματικής καταπόνησης. Έχει όμως ήδη εξασφαλίσει τη σιωπή τους, μέσω του φόβου της απόλυσης, αφού δεκάδες εργαζόμενοι των Jumbo έχουν απολυθεί μέσα στους τελευταίους 2 μήνες.

Σωματείο εργαζομένων στα Jumbo όχι μόνο δεν υπάρχει, αλλά κάθε απόπειρα δημιουργίας του έχει απαγορευτεί από τον ίδιο τον Βακάκη. Έχει επιστρατεύσει μεγάλο αριθμό ρουφιάνων μέσα στα καταστήματα, ώστε να αποτρέπει κάθε κίνηση των εργαζομένων να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, ενώ όσες προσπάθειες έγιναν προς αυτή την κατεύθυνση απέτυχαν γιατί οι εργαζόμενοι απολύθηκαν. Δεν είναι καθόλου τυχαίο άλλωστε πως όποιος εργαζόμενος έχει απουσιάσει ημέρα γενικής απεργίας (κηρυγμένης από τη ΓΣΕΕ) απολύεται ή δέχεται δυσμενή μετάθεση.

Έτσι λοιπόν ο κ. Βακάκης κάνοντας πράξη το σλόγκαν του “στην εταιρία δεν χωράνε συναισθηματισμοί” athens.indymedia.

Μήπως πρέπει όλοι να βάλουμε ένα χεράκι ώστε να σταματήσει ο φόβος μέσα στο κάτεργο του Jumbo;

πηγή: athens.indymedia

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

17 Σχόλια

  1. Ντροπή!!! Ξαφνικά θυμήθηκαν να βγάλουν “θαμμένες αλήθειες στην επιφάνεια” get a life

  2. Ελεος προς θεου λιγος σεβασμος στον πονο και στην μνημη του ανθρωπου. Μην γραφετε κακιες και ανακριβιες τιποτα δεν ισχυει απο αυτο..

  3. ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ, ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΟΣ ΚΑΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΣ…..

  4. ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΤΟΝ ΒΟΘΡΟΤΟΠΟ ΤΩΝ ΑΝΑΡΧΟΑΠΛΥΤΩΝ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΟΤΙ ΣΤΑ ΤΖΑΜΠΟ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΕΣ.ΠΛΕΟΝ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ.ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΗΣΤΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΕΝΩ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΠΟΥ ΠΕΦΤΟΥΝ ΚΟΡΜΙΑ ΟΛΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΜΠΕΚΙ.ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΣΤΟ ΦΟΥΛ.

  5. Η είδηση είναι πως τα αναρχοκουμουνια δούλευαν είχαν και αφεντικό.
    Ένα αναρχοκουμουνι που να μην ρουφάει κρατικό επίδομα και να μην ζει εις βάρος του λαου δεν έχω γνωρίσει.

    Όπως και να έχει συλλυπητήρια.

  6. ολο μαλακιες γραφεται δειξτε ποιοι ειναι και στο κάτω κατω ρε παιδια επιχειρηματίας είναι σε αυτούς τους καιρούς , εσείς γιατί δεν παίρνετε πρωτοβουλία να τους προσλάβετε για να σωθούν οι άνθρωποι και εσείς σαν άλλοι επιχειρηματίες να κερδίσετε .. Ας αφήσουμε τα ψώφια γιατι μας αρέσει να ψοφάει η κατσίκα του γείτονα, δεν είδα κανέναν να κατεβαίνει στο πεζοδρόμιο για αντίδραση (για άλλο λόγο κατεβαίνουν )

  7. ΑΚΟΜΑ ΑΣΧΟΛΟΥΜΑΣΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΣΚΑΤΑΝΘΡΩΠΟ.
    ΟΠΟΥ ΔΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ ΤΟΥ ΧΛΙΜΙΝΤΡΙΖΟΥΝ ΕΥΡΟΥΔΑΚΙΑ.
    ΚΑΝΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΛΕΠΤΟ ΣΤΟΝ ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΟ.

  8. εάν σας είναι εύκολο πάρτε μια συνέντευξη απο τα άτομα αυτά που έχουν απολυθεί και αν σας είναι εύκολο βάλτε και καμία φώτο… θα καταλάβω αμέσως τι έγινε απλά δείξτε το μου και θα σας πω τι έγινε.

  9. Αααα, άμα ειναι απο το ι τι μίντια δεν το συζητάω, η ειδηςη πρεπει να ειναι σοβαρή.
    Εξ αλλου σιγουρα αυτη η απόφαση είχε παρθεί εδω και καιρο και σιγουρα θα ειναι κάποιων διευθυντών κάποιων καταστημάτων. Σιγα μην ασχολείται με το καθε μαγαζί ξεχωριστά, τους διευθυντές τοτε τι τους εχει;;;; Αυτους ελέγχει και κόβει τον κ@λο αυτωνων, οχι τους υπαλλήλους απευθείας.

  10. πολύ απλά, όποιος δεν γουστάρει ας πάει αλλού.

  11. Mάθετε να τιμωρείτε τους ασυνείδητους επιχειρηματίες με το πορτοφόλι σας ελληναράδες μου, και όχι με τα λόγια.

  12. Σιγουρα καποιοι εχουν συμφερον να κλεισει ακομα μια ελληνικη εταιρεια

  13. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΕΧΕΙ και οχι φιλανθρωπικο ιδρυμα να συντηρει μη παραγωγικα ατομα.Και εγω αν ειχα παρομοια επιχειρηση ΘΑ ΑΠΟΛΛΥΑ ΑΜΕΣΑ ΟΛΟΥς ΤΟΥς ΣΥΝΔΙΚΑΛΗΣΤΕς αν ακομη αναρωτιοσαστε το γιατι τοτε απλα δεν επιδεχεστε σωτηριας αν δεν εχετε δει οτι αυτοι εχουν ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ στην Ελλαδα και οπου αλλου εμπλεκονται.Με τετοια σκατομυαλα εχετε ψηφισει 44 ετη τωρα ΔΙΕΥΘΑΡΜΕΝΟΥς πολιτικους αλλα κανατε τουμπεκι γιατι ολοι περιμενατε να σας πεταξουν κανα κοκαλακι να γλυφετε.Αποτελεσμα ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΣΕ ΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΡΑΤΙΚΟΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕς που ολοι ειναι πλεον χρηματιζομενοι και τιποτα απο αυτα που λεει ο νομος δεν εφαρμοζεται.Απο αυτην την καταστασιν ομως οι πρωτοι που πληττονται ειναι αυτοι που αγωνιζονται να εχουν ενα μαγαζι ανοικτο και ολοι οι δημοσιοι υπαλληλοι τους κανουν προβληματα μεχρι να πεσει το σχετικο φακελακι.Αφηστε τον φαρισα’ι’σμο και τον ανθρωπο στον πονον του .Αν δεν τον πατε τοτε να μην ψωνιζετε απο τα καταστηματα του ειναι ΑΠΛΟΝ ολα τα αλλα ειναι κατινιστικα και σαπουνοφουσκες αριστερολοβοτομημενων ηληθιων.

Comments are closed.