“Άντρας, σύζυγος, πατέρας”. Αγάπησε με πάθος το πρώτο του παιδί που γεννήθηκε τραυματισμένο στη γέννα. Ανθρωποκυνηγητό στις 5 ηπείρους για τον Γρίβα-Διγενή. Ο Μακάριος και τα βρετανικά αφεντικά. Ανάρπαστη από το ΜΑΚΕΛΕΙΟ η βιογραφία του Γ.Παπαδόπουλου

Κοινοποίηση:
papadopoulos-georgios13

Το διαζύγιο του Γ. ΠαπαδόπουλουΣτις 18 Νοεμβρίου 1969, ο Γεώργιος Παπαδόπουλος λάμβανε το διαζύγιο του από την πρώτη του σύζυγο Νίκη Βασιλειάδου. Ο γάμος τους είχε κρατήσει 27 χρόνια και είχε ως αποτέλεσμα δύο τέκνα. Τον Χρήστο και την Χρυσούλα.

Μερικά χρόνια αργότερα – όταν ο Γ. Παπαδόπουλος δε βρισκόταν πλέον στην εξουσία – κυκλοφόρησε εντέχνως ο μύθος ότι δήθεν εξέδωσε ειδικό νόμο που ίσχυσε «για μία ημέρα» ώστε να βγάλει «αυτόματο» διαζύγιο! Πρόκειται περί φαντασιοπληξίας και ολεθρίου ψεύδους. Ουδέποτε συνέβη κάτι τέτοιο.

Κατ’ αρχήν δεν έκανε εκείνος αίτηση διαζυγίου. Ενάγουσα υπήρξε η σύζυγός του, Νίκη. Ο δικηγόρος Δημήτριος Νεστορίδης αναφέρει:

«Ο Γ. Παπαδόπουλος διεζεύχθη από την πρώτη σύζυγό του κατόπιν αγωγής περί διαζυγίου της ιδίας και ελύθη ο γάμος από το Πρωτοδικείο Αθηνών λόγω ασυμφωνίας χαρακτήρων, κατόπιν τηρήσεως των κειμένων διατάξεων και διαδικασιών του Αστικού Κώδικος και της Πολιτικής Δικονομίας. Τα περί δήθεν ειδικού νόμου εκδοθέντος υπό του Γ. Παπαδόπουλου αποτελούν κακοήθη ψευδολογήματα. Δικηγόρος του παρέστη τότε ο κ. Βασίλειος Ανδρουτσόπουλος».

Το διαζύγιο ήταν «συναινετικό» και συνεπώς δεν υφίσταντο πολλές δικαστικές διαδικασίες. Ο Άγγελος Παπαθάνου βεβαιώνει:

«Ο ίδιος ο Γεώργιος Παπαδόπουλος, προσπάθησε μάταια να την αποτρέψει από την απαίτηση διαζυγίου, έμεινε όμως αμετάπειστη, όπως βεβαιώνει, παρότι αγαπούσε φανατικά τον Γ. Παπαδόπουλο πριν το διαζύγιο και μετά από αυτό…».

Στις 6 Νοεμβρίου 1969 το Πρωτοδικείο Αθηνών εξέδωσε την υπ’ αριθμ. 5740 απόφαση περί λύσεως του γάμου η οποία κατέστη «οριστική και αμετάκλητος» στις 15 Νοεμβρίου δια της υπ’ αριθμ. 1167 αποφάσεως. Στις 18 Νοεμβρίου δε, η Αρχιεπισκοπή Αθηνών κήρυξε και «πνευματικώς διαλελυμένον τον γάμον».

Ο μύθος περί… «αυτόματου διαζυγίου» αναπτύχθηκε κυρίως από τον Γ. Α. Μαγκάκη με σκοπό να εξουδετερώσει τον Αρεοπαγίτη Βολτή. Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου – μετά το 1974 – Ευστάθιος Μπλέτσας γράφει:

«Υπεστήριξεν (σ.σ. ο Μαγκάκης) ότι ούτος (σ.σ. ο Βολτής) εξέδωκε το διαζύγιον Παπαδοπούλου αστραπιαίως, εντός 10 ημερών, επικαλεσθείς, τας ημερομηνίας συζητήσεως της αγωγής και δημοσιεύσεως της λυούσης τοβ γάμον αποφάσεως. Και θέλων σκοπίμως να αγνοή ότι ενάγων ήτο η Νίκη Παπαδοπούλου, ότι το διαζύγιο ήτο συναινετικό… και υπεράνω όλων, θέλων σκοπίμως ν’ αγνοή το τότε ισχύον δικονομικόν ύστημα του “εισηγητού”, ενώπιον του οποίου ελάμβανε χώραν η όλη διαδικασία του διαζυγίου, μετά την οποίαν εφέρετο εις το δικαστήριον η υπόθεσις προς συζήτησιν και έκδοσιν της οριστικώς τεμνούσης αυτήν αποφάσεως. Εκ τούτου δε, το 10ήμερον ήτο ο συνήθης χρόνος δημοσιεύσεως της αποφάσεως επί των συναινετικών διαζυγίων…»

Εξ’ άλλου, η συκοφαντία καταρρίπτεται αμέσως εάν κάποιος αναζητήσει τα ΦΕΚ της αντίστοιχης περιόδου. Κανένας τέτοιος νόμος δεν υπήρξε ποτέ.

Το διαζύγιο πάντως του Γεωργίου Παπαδόπουλου με την Νίκη δεν τους οδήγησε ποτέ σε προσωπική ρήξη. Η Νίκη έμεινε πάντοτε ερωτευμένη με τον Γιώργο. Κι εκείνος πάντοτε την αγαπούσε και τη σεβόταν…

Στα περίπτερα όλης της Ελλάδος

Στο μεγάλο ΜΑΚΕΛΕΙΟ του Σαββατοκύριακου.

Το βιβλίο του Μάνου Χατζηδάκη που δεν πρέπει να λείπει από τη βιβλιοθήκη κανενός πατριώτη.

Για να μην σας πιάνουν Κώτσους τα κουμούνια.

1.indd

ΚΟΙΝΟΠΟΗΣΗ:

2 Σχόλια

  1. Τι να τον κανει αφου δεν του εκανε κουκου. Τον σουταρε η γυναικα.

  2. Μαγγακιδες και Λυκουρεζοι εκτος απο τα κομματους παθη σε βαρος της Ελλαδος και υπερ της τσεπης των δεν εχουν προσφερει τιποτα.Οργανα προσωπικων και κομματικων συμφεροντων που αξιωποιηθηκαν απ αυτα με αποτελεσμα με τετοιους και παρομοιους η Ελλαδα να καταντησει στο σημερινο χαλι.Μισουσαν με παθος οτι αγωνιζοταν για την Πατριδα.Και ας τους αξιοποιουσε ο Λαος ως εθνοπατερες διοτι βλεπεις το συστημα εχεις τροπους να αξιοποιει αυτους που επιλλεγει.Αρκει να ειναι οργανα του.

Comments are closed.